Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Scheveningse Pop Dag

Op woensdag 18 oktober 2017 vindt de 2e editie plaats van de Scheveningse Pop Dag. Een nu al gedenkwaardig muziekfestijn op Scheveningen in het programma van de Haagse Pop Week. Popagenda Scheveningen en Haags Pop Centrum slaan hiervoor weer de handen ineen. Dit betekent automatisch een meerwaarde voor het Haagse popklimaat, omdat Haagse en Scheveningse artiesten extra podia krijgen om zich te presenteren. Vanaf 20:00 uur barsten vier speciale popweek-locaties in de Keizerstraat uit hun voegen door spetterende optredens van louter Haagse en Scheveningse bands!

Op Scheveningen

Hoe gevarieerd wil je een Scheveningse Pop Dag hebben? Aanschouw en beluister het in ‘Op Scheveningen’, pal naast De Maatschappij, Keizerstraat 69. Muziektheater van de Schots-Haagse zangeres Julie Scott en haar soulmate op Hammondorgel Roeland Drost, de prachtige songs en loepzuivere vocalen van het Scheveningse duo Something like Sunshine en de hiphop, Indie, reggae en funky sounds van Le Roux. Aanvang 20.00 uur.

Saturnus

Qua variatie gaat de Scheveningse Pop Dag in popzaal Saturnus gewoon verder. Zet je vanaf 20.30 in de Keizerstraat 58 schrap met de ‘strong, alternative rock’ van Nemesea (inclusief de dijk van een frontwoman Sanne Mieloo), uitgebalanceerde Indiepop van James Burki en de vette rock van Kūlóu!

De Snoeshaen

De Scheveningse Pop Dag heeft topartiesten geparkeerd bij De Snoeshaen in de Keizerstraat 97. Scheveningers Arie Spaans en Remco Prins trappen om 20.45 af met hun vertolkingen van de legendarische Hank Williams en Johnny Cash. Bandnaam: Hank & Cash. De avond wordt besloten met een ongetwijfeld onvergetelijke show van Ed Struijlaart. Deze bekende singer-songwriter, die onder andere veelvuldig samenwerkt met BLØF, speelt met liefde zijn sterke poprocksongs in de intieme sfeer van De Snoeshaen. Op vrijdag 20 oktober vanaf 20.30 uur kun je overigens weer terecht bij De Snoeshaen voor een dosis muziek, met DJ Jimi Hooker in de serie ‘Fat goes Snoes’. Een samenwerking met Beachclub The Fat Mermaid.

De Maatschappij

De Scheveningse Pop Dag kan maar op één manier en op één plek eindigen: de Cockney & Friends Super Jam, met onder andere Cockney Duivenvoorden, Gijs Ballering (Friends of the Family) en Ravian de Ruig (Piñata), in De Maatschappij, Keizerstraat 67! Kruip om 22.30 uur in hun ‘Bubble of Love’ en laat je kietelen door de psychedelische vibes! Voed en dompel jezelf onder in een wereld waar verschillende dimensies elkaar kruisen. Meerdere artiesten van de Scheveningse Pop Dag zouden zomaar tijdens deze jam kunnen opduiken. En wellicht betreedt Pat Smith ook nog het podium…

Lunchkamer Den Engel

Op zaterdag 21 oktober laat Fine & Mellow oude tijden herleven in Lunchkamer Den Engel, met beroemde songs uit de rijke collectie van de Swing Jazz en het American Songbook. Van Gershwin, Shearing en Irving Berlin tot Michael Bublé, uitgevoerd in de geest van Frank Sinatra en Mel Tormé. Zijstappen worden gemaakt naar de Smooth Jazz van Michael Franks én soul en blues van onder andere Stevie Wonder, Bill Withers, Quincy Jones en Ray Charles. Maar wel met een eigen geluid, uitstraling en een aanstekelijke swing en groove. Fine & Mellow is zanger Alexander Serban (kleinzoon en zoon van violisten Gregor en Andrei) en pianist Mart de Jong. Bassist Michel Turk en Lex Velleman op drums maken het gezelschap compleet. Aanvang aan de Willem de Zwijgerlaan 50 is zoals altijd om 16.30 uur.

Rootz at the Harbour

Zaterdag 21 oktober, maar dan om 21.30 uur, kun je weer terecht in de jachthaven van Scheveningen voor ‘Live at the Harbour’ op het podium van Rootz at the Harbour, Dr. Lelykade 33. Op zondag 22 oktober vanaf 16.00 is het weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’, met easy listening muziek van de Jahja Telussa & Frederieke Kroone. Lekker eten, drinken en genieten van muziek in de jachthaven van Scheveningen!

De Pier

In de serie ‘The Lighthouse DJ Collective’, neemt DJ Cassus op vrijdag 20 oktober rond borreltijd zijn plaats weer in achter de ‘Wheels of Steel’. Aanvang op het Pierpodium is 16.30 uur. Goed begin van het weekend!

Brouwcafé De Hofnar

De ‘Feel Good Harbour Sessions’ van Brouwcafé De Hofnar zijn inmiddels een begrip. Akoestische live muziek in de 2e Binnenhaven, Dr. Lelykade 28, tijdens je warme gerechten. Je kunt het slechter hebben! Zaterdag 21 oktober om 20.30 uur zit singer-songwriter Jeroen Janssen voor je klaar om beroemde songs uit zijn gitaar en keel te toveren.

Café Tante Knier

Barby’s Bar is niet meer, leve Café Tante Knier! Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober is het volop feest in de Keizerstraat 56. Op zaterdag een oer-Hollandse avond met de bekende zangers Henna Grunholz, Robbie te Pas, Zwarte Henry en Max Muiderman. Aanvang 21.00 uur. Zondag vanaf 16.00 uur treedt Hans de Bruin op. Een must voor de liefhebbers!

Max Guitar

In het kader van de Haagse Pop Week geeft Max Guitar, Dr. Lelykade 12, van woensdag 18 oktober tot en met zaterdag 21 oktober gratis gitaarclinics weg! Aanvang voor deze speciale lessen is dagelijks om 16.00 uur. Deze feestweek wordt besloten op zaterdag 21 oktober met vette gigs van de talentvolle Haagse bands Beyond the Moon en The Navigators én David Scot Brown uit Canada! Aanvang op zaterdag is 14.00 uur. Niet missen dus.

Restaurant Tasca

Op zaterdag 21 oktober  speelt pianist Laurence Fish zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 20 tot en met zondag 22 oktober zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 21 oktober, tussen 16.30 – 22.00 uur vaste prik, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.