Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Parade: Westbroekpark

De Parade is weer neergestreken op het gras van het Westbroekpark! 10 dagen lang, 60 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de theatertenten. Het merendeel van de voorstellingen (maximaal 30 minuten) is speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Wat betreft live muziek zit je ook heel goed bij de Parade. Aan beide kopse kanten van het festivalterrein vind je bars waarin continu gratis muziekgigs te zien en horen zijn. Popagenda Scheveningen was op dinsdag 10 juli getuige van vier uiteenlopende shows, die allen een ding gemeen hadden: pure kwaliteit!

Zangeres Tessa Belinfante bewijst met haar optreden dat haar halvefinaleplaats enkele jaren geleden geen toevalstreffer is. Met haar loepzuivere stem, pakkende stem geeft zij het publiek een aanstekelijke show, met zelfgeschreven toegankelijke songs. Beetje Indiepop, soms ietwat dromerig, maar vooral heel muzikaal. Altın Gün is een mix van Turkse Folk, Funk en rock. Psychedelica op zijn best! De traditionele jaren 70-sound uit Turkije leeft voort op deze bijzondere wijze. Op de Parade val je van het ene unieke optreden in het andere. Zo bestaat het dat je in een van de concerttenten een duizelingwekkende show van de formatie 155 ziet. Tijdens LIJF, een co-productie met Dox en Cookachoo, lopen Performers en publiek door elkaar heen en dansers en muzikanten wisselen onderling van rol. Resultaat: veel bezwete dansers (Boney M was er niets bij), die in actie komen onder begeleiding van heuse jaren 90 dance classics. De interactie met het publiek is opvallend. Zelfs jonge kinderen zingen, dansen en springen letterlijk mee op die oude hits. Met hun energieke show bouwt 155 binnen no-time een feestje.

Ellen ten Damme, loopt met haar gevolg in het rood over festivalterrein om alvast de sfeer erin te brengen en mensen haar showtent binnen te krijgen. En daar krijg je geen spijt van. Wat een vakvrouw! De show begint met Ellen die als een duveltje uit een doosje uit de pianovleugel komt. Wat volgt is een aaneenschakeling van de mooiste Franse chansons uit de dynamische twintigste eeuw. Met klassiekers van Jacques Brel, Edith Piaf, Yves Montand, Brigitte Bardot, Serge Gainsbourg laat Ellen die tijd herleven. Maar ook latere hits (Plastic Bertrand), Adele (Hello wordt Alo), aangevuld met eigen nummers, zorgen voor een feest der herkenning. Een show van Ellen ten Damme is theater, cabaret, humor, energie, hard werken, publiek inpakken en volledig wegblazen en natuurlijk de liefde. En daar gaat ze ver in. De verbouwereerde René kan daar over meepraten. Helaas is Ellen niet meer te zien op Scheveningen, wel in Utrecht en Amsterdam. Ons advies: kaartje kopen en beleven!

Tot en met zondag 16 juli kun je nog genieten van De Parade, met muziekshows van Blinky Palermo, CaboCubaJazz, Marijn Brouwers en Anne Soldaat: Chet Baker Tribute, Eddie & The Electric Boilers, Nachtschade, Jo Goes Hunting, Niko, The Mood Elevators en nog veel meer.

De Maatschappij

De Vlaams-Haagse Jo De Roeck, frontman van de rockband 3rdMAN en oud-bandlid van Herman Brood, is een muzikant in hart en nieren. Zijn doorleefde stem en fantastische gitaarspel gaan door vele zielen heen en raken je tot op het bot. Zo ook solo op het zomerpodium van De Maatschappij! Een uniek optreden in het hart van Scheveningen, Keizerstraat 67, op woensdag 12 juli vanaf 20.30 uur.
Lunchkamer Den Engel en Rootz at the Harbour

Op het kleine maar fijne live podium van Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 is het op zaterdag 15 juli om 16.30 uur weer eens tijd voor de blues die je regelrecht in het hart raakt: Sweet Mary Jane Blues.  Ook op zaterdag 15 juli, maar dan om 21.30 uur, ga je lekker uit je plaat op de funk en Soul van Dennis Dimitri & Friends op het podium van Rootz at the harbour, Dr. Lelykade 33. Zondag 16 juli vanaf 16.00 uur geniet je tijdens jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’ van de singer-songwriter met de prachtige stem: Maureen Green.

Whoosah Beachclub

Een topweekend in het vooruitzicht bij Whoosah Beachclub, Zwarte Pad 66. Samen met hun beste vrienden van FISSA Desperados gaat Whoosah zijn Beachclub op zaterdag 15 juli van 18.00 – 01.30 uur omtoveren tot een knallende zandtempel. HipHop, R&B, 90 & 00’s, Disco en House Classics zullen je om je oren vliegen, gepaard met een hoop gekkigheid! Line-up: The Happy Feelings, Alamaison, Sunny Sjoerd, Dani L Mebius, Raywell, Girlpower en ams. Zondag 16 juli, aanvang 18.00, ‘The return of the giants’ Warren Fellow & Olivier Weiter! Hun gast is niemand minder dan de nu al legendarische Mihai Popoviciu. Sla de maandag maar over!
Brouwcafé De Hofnar en STeam
De vaste ‘Acoustic Live zaterdagen’ van Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28, zijn erg gezellig. Zeker als op zaterdag 15 juli vanaf 20.30 Sinner & The Songfighter op het podium staat. Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juli als vanouds de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

De Pier

Zon, zee en strand, het perfecte uitzicht gecombineerd met fijne muziek! Bij Rooftop Residence weet je dat je goed zit. In de zomer van 2017 staat DJ Lao Lao hier regelmatig achter the wheels of steel. Zo ook op Vrijdag 14 juli van 16.00 – 20.00 uur. Lao Lao houdt het balletje hoog en mixt niets minder dan good vibrations. Stil zitten is onmogelijk, dus probeer het maar niet op het bovendek bij Kust Lounge.
Beachclub Indigo

Voor één dag is Beachclub Indigo, Strandweg 65 aan het Zwarte Pad, een eigen staat. De brandende zon, nachtelijke vuren en een groots feest waarbij je zintuigen overuren zullen draaien: welkom bij Indiburn, een samensmelting van muziek, kunst en vermaak. Denk aan performances, kunstinstallaties, avontuur, ‘bring your own food bbq’s’, marktjes, (live) muziek en nog veel meer op zaterdag 15 juli van 12.00 tot in de hele vroege uurtjes.

Restaurant Tasca en Brasserie Palace

De zanger-gitarist Gregory Michael speelt tijdens het diner in Restaurant Tasca, Ankerstraat 2, op woensdag 12 juli ‘classic songs door de jaren heen’. Pianist Laurence Fish zorgt op zaterdag 15 juli met zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz voor een fijn avondje uit. Aanvang: 19.30 uur, reserveren is aangeraden. Op zaterdag 15 juli, tussen 16.30 – 22.00 uur vaste prik, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.