Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij

De ‘African-psychedelic’ popband Native Young uit Cape Town goes Scheveningen-Dorp! Native Young brengt op woensdag 28 juni vanaf 20.30 uur een ode aan alle grote Afrikaanse muzikale helden. Zij vertolken hun traditionele Afrikaanse geluid met westerse melodieën. En die combinatie geeft een nieuwe, frisse en heerlijke twist naar de lokale Indie-scene. Het kan allemaal op het live podium van Muziekcafé De Maatschappij in de Keizerstraat 67, ook tijdens de zomermaanden alle woensdagen the place to be om topmuzikanten te zien en horen.

Bonfire Beach Fest

Op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2017 is het strand, van de haven tot en met het zwarte pad, één groot open en gratis toegankelijk festivalterrein. Scheveningen staat deze dagen in het teken van ‘vuur’! Jong en oud wordt vermaakt en verrast dankzij diverse culturele, muzikale, culinaire en sportieve activiteiten op drie hoofdlocaties. Ook werken vele strandpaviljoens, horeca op De Pier en aan de boulevard mee om deze eerste editie van BonFire Beach Fest tot een succes te maken. Check de website en Facebookpagina van het festival voor alle info!

Saturnus Live Podium

Bundel je muzikale talent met dat van anderen in de Pop Up Jam op het podium van Saturnus, zaterdag 1 juli! Op het podium staan twee gitaarversterkers, 1 basversterker, een drumstel en 2 zangmicrofoons. En neem gerust je eigen instrument mee. De jammers willen dat natuurlijk het liefst doen voor een volle zaal in de Keizerstraat 58 vanaf 20.30 uur.

Lunchkamer Den Engel en Rootz at the Harbour

Op het kleine maar fijne live podium van Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 kunnen soul- en funkliefhebbers op zaterdag 1 juli hun hart ophalen met Jamal & Friends. Aanvang 16.30 uur. Je kunt daarna doorrijden naar de 2e Binnenhaven, Dr. Lelykade 33 om precies te zijn, voor een lekker hapje en drankje in Rootz at the harbour. Om 21.30 uur ga je back to the sixties me t de Acoustic Maniacs in de serie ‘Live at the Harbour’. Zondag 2 juli vanaf 16.00 uur geniet je tijdens jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’ van de mystieke singer-songwriter Lubna Rezzoug.

Whoosah Beachclub

Een bomvol weekend bij Whoosah Beachclub, Zwarte Pad 66. Zaterdag 1 juli om 20.00 uur brandt Whoosah By Night: District25 & Crème Organization los, met  onder andere DJ’s I-F, Overdose en Secunda. Zondag 2 juli begint Whoosah al om 16.00 uur met: PIP presents Tom Trago / Cinnaman & more “Kijk maar wat je doet”! Achter de draaitafel niet de minsten: naast Trago en Cinnamon ga je ook los op Dazion en Primus Inter Pares.

Strandclub WIJ

Dit jaar bestaat Strandclub WIJ precies 15 jaar. Op zondag 2 juli gaat de club écht uitpakken met een nu al ongeëvenaard ‘WIJ 15 Years Anniversary Festival’. Dit is gelijk de officiële afsluiter van het BonFire Beach Fest. De line-up is niet misselijk: Gus, Ziggy, Het Hitjescollectief, DJ Ennergize, Roog & Erick E B2B betreden het podium. De hoofdact is de bekende Nederlandse Soulman Boris! Om 13.00 gaat het los aan de strandweg 1.

Brouwcafé De Hofnar en STeam
De vaste ‘Acoustic Live zaterdagen’ van Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28, zijn erg leuk. Zaterdag 1 juli vanaf 20.30 kun je genieten van de creatieve singer-songwriter en multi-instrumentalist Joost Wander. Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

De Pier

Uiteraard loopt De Pier ook mee met het Bonfire Beach Fest. Zaterdag 1 juli van 21.00 – 02.00 zijn DJ’s Billy de Kit, Joey Dale en Ziggy de hoofdacts. Op het bovendek bij de Kust Lounge vangt DJ Lao Lao je zondag 2 juli vanaf 14.00 op met good vibrations achter zijn Wheels of Steel!

Restaurant Tasca en Brasserie Palace

De zanger-gitarist Gregory Michael speelt tijdens het diner in Restaurant Tasca, Ankerstraat 2, op woensdag 28 juni ‘classic songs door de jaren heen’. Pianist Laurence Fish zorgt op zaterdag 1 juli met zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz voor een fijn avondje uit. Aanvang: 19.30 uur, reserveren is aangeraden. Op zaterdag 1 juli, tussen 16.30 – 22.00 uur vaste prik, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Dok28

Aankomende vrijdag 30 juni is het weer de laatste vrijdag van de maand en dat betekent: live muziek bij het diner van Dok28! Dit keer wordt de muziek verzorgd door Sietske Oosterhuis, bekend van o.a. The Voice. Reserveren is gewenst.

Dramtune: Casa Bruti Session

In de serie Dramtune: Lazy Sunday Casa Bruti Session, Haarlemsestraat 20 (hoek Harstenhoekweg), vind je als muziekliefhebber en levensgenieter wederom alles wat je hartje begeert op zondag 2 juli: een voorproef van de Antwerpse singer-songwriter Nele Mennes, traditionele pasta Aglio & Olio uit eigen Bruti-huis, heerlijke wijnen en vele whiskysoorten. Aanvang: 17:30 uur inloop, 18.15 showtime. Reserveren via info@dramtune.com wordt aangeraden, om niet achter het net te vissen!

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.