Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het is weer tijd voor het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen! Hierin lees je waar je jouw dosis live muziek kunt krijgen.

Het Maatschappijlied 2017

Evenals vorig jaar organiseert Popagenda Scheveningen in samenwerking met De Maatschappij de liedjesstrijd ‘Het Maatschappijlied’. Wie maakt de mooiste song over onze Maatschappij en wint een plek op Parkpop? Wat voor gevoel, besef of overtuiging brengt de samenleving muzikanten naar boven? Wat is hun kijk op de wereld? Wij beloven: deze vragen hebben voor editie 2017 prachtige songs opgeleverd. Uit de vele inzendingen selecteerde Popagenda Scheveningen 40 liedjes van 40 betrokken singer-songwriters en bands. Op woensdag 8 maart starten wij met de eerste voorronde. De grote finale vindt plaats op woensdag 24 mei 2017. Een van de vier deelnemers vanavond is Marvin Timothy Kneefel. Deze singer-songwriter met soul gooide hoge ogen in The Voice of Holland. In team Marco Borsato reikte hij tot de derde live show. De winnaar van het Maatschappijlied speelt op Parkpop, maar ook tijdens Vlaggetjesdag en op HipFest 2018! Daarbij zijn er tal van andere prijzen te winnen. In de jury zit vanavond onder andere Shell Schellekens, oud-producer van Golden Earring en Herman Brood. Om 20:30 uur is de aftrap op het live podium van De Maatschappij in de Keizerstraat 67.

Café De Snoeshaen en Saturnus Live Concertpodium

Het nieuwe Café-Restaurant De Snoeshaen, Keizerstraat 97, verwelkomen wij graag als nieuwe live muzieklocatie! Zaterdag 11 maart vanaf 20:30 uur bevolkt het in Nederland gevestigde maar internationale damestrio (Canada, VS en Frankrijk) het gezellige podium: The Mourning Glories. “Wat het publiek van ons kan verwachten? Blues, jazz, gospel en roots, driestemmig verweven in ‘sassy foot-shuffling tunes’ en spirituele maar huiveringwekkende verhalen”, aldus de heldere omschrijving van deze bijzondere ladies.

Wie op zaterdag zin heeft in bluesrock, hardrock, garagerock of juist meer pop, gaat om 20:30 uur naar het Saturnus Live Concertpodium in de Keizerstraat 58. “Want wij spelen het allemaal”, meldt de formatie Room for Elephants. Deze band combineert groovy gitaarriffs, stevige drums met pakkende vocalen. Room for Elephants staat voor uitverkochte zalen. Saturnus in het hart van Scheveningen is de volgende op hun lijst voor een daverende gig.

Lunchkamer Den Engel en Rootz at the Harbour

Zaterdagmiddag 11 maart om 16:30 uur kun je in Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 terecht voor de blues. De John Frick Band zorgt voor je perfecte namiddag in het Statenkwartier. Zaterdagavond en zondagmiddag ga je lekker eten, drinken en genieten van goede muziek in de jachthaven van Scheveningen! Vanaf 21:30 uur op de zaterdag is het vaste prik voor de muziekliefhebbers met de serie ‘Live At The Harbour’ op het podium van Rootz At The Harbour, Dr. Lelykade 33. Deze week: jammen in ‘Bobby’s Jam’. En elke zondag om 16:00 uur at the Harbour vindt jouw ‘Perfect Sunday’ plaats in the Rootz, met op 12 maart de ‘clear voice’ van Joëlle Vierling.

STeam en Brouwcafé De Hofnar

Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 10 tot en met zondag 12 maart de hele avond terecht voor live muziek van de huisband Harbour Lights. Vanaf 20:30 uur serveert Brouwcafé De Hofnar in de 2e Binnenhaven, Dr. Lelykade 28, het Country-duo Zingga. Geniet van multivocalen, frisse tunes en verrassend gitaarspel.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.