Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Elke woensdag live muziek in De Maatschappij

Er is deze week weer volop te genieten van live muziek op Scheveningen. In de muziekserie ‘Live in De Maatschappij’ van Popagenda Scheveningen en Muziekcafé De Maatschappij ga je op woensdagavond 22 februari om 20:30 op het live podium in de Keizerstraat 67 genieten van mooie bluegrass, country en folk in het hart van Scheveningen. “Het publiek kan zich klaarmaken voor gevarieerde sets van up-tempo nummers, tranentrekkende ballads en zoete vlotte vocale harmonieën”, meldt zanger-gitarist Marc Mosmans van Dust Bowl Drifters enthousiast. Lekker naar de warmte van De Maatschappij dus!

Peter Langerak & Talkin’ Blues in de John’s Inn

Ook in 2017 presenteert Popagenda Scheveningen elke laatste zaterdag van de maand ‘Live in de John’s Inn’. Talkin’ Blues is een top bluesband met louter bekende Haagse muzikanten die een ode aan de legendarische BB King brengen. Het repertoire bevat alle klassiekers van deze meestergitarist en -performer en nog veel meer. Ontstaan als een gelegenheidsband tijdens Jazz in de Gracht, The Hague, is Talkin’ Blues, onder aanvoering van gitarist Peter Langerak, anno nu een traditionele vijfmans formatie met het geluid van een Bigband. “The Thrill is Coming to the John’s Inn”, aldus Peter Langerak. Aanvang op zaterdag 25 februari is 19:00 uur in Café John’s Inn, Gentsestraat 38.

Saturnus

Zaterdagavond 25 februari om 20:30 (deuren open) is Saturnus in de Keizerstraat 58 gereserveerd voor niet minder dan vier talentvolle rock- en metalbands: Beyond the Moon, Enemy of the State, Mental Breakfast en DreadNought. Hoofdact is Beyond the Moon, dat eigen songs schrijft in het genre psychedelische rock. Ondanks hun korte bestaan van amper drie maanden, heeft de band al zendtijd bij Den Haag FM gekregen en optredens verzorgd in het Paardcafé en Musicon. Een interessante avond voor muziekliefhebbers die jonge rockmuzikanten aan het werk willen zien.

Lunchkamer Den Engel en Rootz at the Harbour

Zaterdagmiddag 25 februari om 16:30 uur in Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50, zorgt de bekende keyboardmaster Michael Eshauzier voor een muzikale uitsmijter met zijn formatie MiRoJo. Ook op zaterdag, zoals altijd vanaf 21:30 uur, kun je bij Rootz At The Harbour, Dr. Lelykade 33, terecht voor live muziek in de serie ‘Live At The Harbour’. Deze week ga je ‘Back to the Sixties’ met Bootleg. En elke zondag om 16:00 uur at the Harbour vindt jouw ‘Perfect Sunday’ plaats in the Rootz, met op 26 februari de heldere vocalen van Joëlle Vierling. Lekker eten, drinken en genieten van goede muziek in de jachthaven van Scheveningen!

De Pier en STeam

Vrijdagmiddag 24 februari vanaf 16:30 uur ga je borrelen op De Pier onder het genot van het evenement ‘The Lighthouse DJ Collective’. Onder andere Lao Lao, Sunny Sjoerd en Prosciutto zorgen voor een swingend begin van jouw weekend! Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 24 tot en met zondag 26 februari de hele avond terecht voor live muziek van de huisband Harbour Lights.

Jorplace Beach Hostel Scheveningen

Jorplace Beach Hostel, Keizerstraat 296, verandert aanstaande vrijdag 24 februari voor de tweede maal in bruine kroeg De Zeeman. Captain Jordy en zijn matrozen geven een wereldparty vanaf 21:00 tot in de vroege uurtjes, met Sunny Sjoerd en De Buurvrouw achter de draaitafel!

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.