Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: Maatschappijpop

Van 13 september tot en met 20 december 2017 organiseert Popagenda Scheveningen in samenwerking met Café De Maatschappij de 2e editie van Maatschappijpop. Elke woensdag zit je als muziekliefhebber goed met meer dan 30 bands en singer-songwriters, die een mix van de genres Indie, Americana, pop, folk, funk en reggae serveren. Alle artiesten spelen eigen werk. Maatschappijpop biedt tevens een podium voor jong talent. De line-up op woensdag 29 november is er een om door een ringetje te halen!

De intense singer-songwriter Mitch Rivers en zijn band laten je sidderen en ademloos toekijken met hun broeierige Americana, Countrysoul en Rock. Muziek van topniveau op Scheveningen! Het soulvolle duo Maxime & Glyn staat garant voor een set met heerlijke, pakkende songs. Ze kennen elkaar al hun hele leven, dus met de chemie zit het goed vanavond. Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals altijd rond 20.30 uur.

De Oude Kerk Keizerstraat

Popagenda Scheveningen en 1900 AAN ZEE presenteren op woensdag 29 november Ierse traditionele muziek van de bekendste ‘Irish folkband’ van dit moment: The High Kings. Een uniek concert in de Oude Kerk van de Keizerstraat in het hart van Scheveningen. De opstelling van het podium en de warme akoestiek van de Oude Kerk zorgen voor een intieme sfeer en een onuitwisbare ervaring! Aanvang in de Keizerstraat 8 is om 20.00 precies. Haal die laatste tickets eenvoudig op via de website van Popagenda Scheveningen.

Lunchkamer Den Engel

Zaterdag 2 december staat de beste Bob Dylan tributeband van Nederland op het podium van Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50: Bob! De mannen, onder aanvoering van de Scheveningse rockzanger Johan ter Schegget nemen je mee in de rijke songhistorie van deze nobelprijswinnaar van de literatuur. Aanvang is natuurlijk om 16.30 sharp!

Poppodium Saturnus: Sunshine Sessions XL

In het kader van het project ‘Popagenda Presenteert…. Scheveningse Artiest’ geeft Something like Sunshine zaterdagavond 2 december een uniek concert op het podium van Saturnus in de Keizerstraat 58: Sunshine Sessions XL! Het talentvolle duo met de prachtige vocale harmonieën, winnaar van de Unicef Talent Battle, speelt een loepzuivere combinatie van country, pop & folk en ontvangt daarbij bijzondere, muzikale gasten. Een avond om niet snel te vergeten! Tickets van slechts 5 euro haal je gemakkelijk binnen in de voorverkoop vanaf de website en Facebookevenement van Popagenda Scheveningen. De deuren gaan om 20.30 uur open.

Rootz at the Harbour

Zaterdag 2 december om 21.30 uur is het weer tijd voor ‘Live at the Harbour’ op het podium van Rootz at the Harbour, Dr. Lelykade 33. Vanavond geven De Smaakmakers de DJ-tunes aan. Feestje! Op zondag 3 december vanaf 16.00 is het natuurlijk weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’, met easy listening muziek, deze keer van  Alejandro de la Haya & Marloes Anijs. Lekker eten, drinken en genieten van muziek in de jachthaven van Scheveningen!

De Pier

Op De Pier worden altijd leuke evenementen georganiseerd. In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 december, aanvang 12.00 uur, is het weer raak: de Handmade Market. En natuurlijk kunnen de bezoekers boven zee van goede live muziek genieten!

Brouwcafé De Hofnar

De ‘Feel Good Harbour Sessions’ grijpen weer terug naar een programmering van Amerikaanse bodem. Zaterdag 2 december gaan Ted Russell Kamp en Pi Jacobs je verrassen met heerlijke Americana van topniveau op het podium van Brouwcafé De Hofnar. Vanaf 20.30 uur doe je een hapje en drankje aan de Dr. Lelykade 28, terwijl je geniet van de akoestische live muziek. Hoe fijn is dat?

Muzee Scheveningen

Zondag 3 december is Shirma Rouse te gast in Muzee Scheveningen. De op Sint Eustatius geboren zangeres ademt muziek. Na jarenlang als dé achtergrondzangeres van Nederland (o.a. Anouk en Henny Vrienten) te hebben gediend, trad ze met haar deelname aan The Voice of Holland uit de schaduw. Sindsdien maakte ze 4 platen waaronder de dit jaar verschenen Soul Serenade. Momenteel toert ze door Nederland met haar theatervoorstelling ‘Shirma sings Aretha Franklin’ waarmee ze avond aan avond volle zalen trekt. En deze zondag is Scheveningen aan de beurt. Het concert in de Neptunusstraat 90-92 is om 15.30 uur.

Max Guitar

Zaterdag 2 december is het weer tijd voor de serie ‘Geartalk’ in Max Guitar aan de Dr. Lelykade 12. Dit keer met niemand minder dan Vedran Mircetic, gitarist van de succesvolle Nederlands band De Staat. Mircetic wordt geïnterviewd over het spelen in deze topband en natuurlijk over gitaren! De Geartalk is vanaf 15.00 live de winkel te volgen, maar ook via de livestream op Facebook! Niet te missen dus.

 

Hudson Statenkwartier

Iedere eerste zondag van de maand gaan de jazzliefhebbers natuurlijk naar de Hudson Jazz Sessies. Plaats van handeling is Café Hudson Statenkwartier in de Aert van der Goesstraat 21. Ga op 3 december vanaf 16.00 uur uit je dak met dit keer Michael Varekamp (trompet), Ben van de Dungen (saxofoon), Jeen Rabs (gitaar), Remco Hofman (piano), Wim v Wijngaarden (bas) en Barry Olthof (drums).

Restaurant Tasca

Op zaterdag 2 december speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 1 tot en met zondag 3 december zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 2 december, zoals gewoonlijk tussen 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.