Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: Maatschappijpop

Van 13 september tot en met 20 december 2017 organiseert Popagenda Scheveningen in samenwerking met Café De Maatschappij de 2e editie van Maatschappijpop. Elke woensdag zit je als muziekliefhebber goed met meer dan 30 bands en singer-songwriters, die een mix van de genres Indie, Americana, pop, folk, funk en reggae serveren. Alle artiesten spelen eigen werk. Maatschappijpop biedt tevens een podium voor jong talent. De line-up op woensdag 22 november is weer om te smullen!

The Fiscus is ruig en vrolijk, rammelend en strak, swing en punk. Een ding is zeker: bij hun Indie-show kun je moeilijk stil blijven zitten. En de gitaarfolk, funky grooves, bluesy gitaarriffs en een stem vol soul van Rachman & Nova zijn ook perfect voor de woensdagavond van De Maatschappij! Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals gewoonlijk om 20.30 uur.

John’s Inn

Popagenda Scheveningen presenteert elke laatste zaterdag van de maand ‘Live in de John’s Inn’. Het repertoire van de veel optredende band Valium bestaat uit meer dan 200 songs, en ieder jaar komen daar weer nieuwe nummers bij. Dat betekent: het publiek krijgt gewoon waar het om vraagt! Pop, Rock, Blues, Soul, Funk, Rock & Roll – nieuw en classic! 4 gasten en 1 zangeres met een dijk van een stem bezorgen het gezellige café van Scheveningen-Noord een wereldavond. Zet zaterdag 25 november in je agenda en kom naar de John’s Inn. Aanvang in de Gentsestraat 38 is 19:00 uur.

Lunchkamer Den Engel

Een heel speciale gast zal de Blue Brothers op zaterdag 25 november in Lunchkamer Den Engel vergezellen: Patricia Lopéz uit Montevideo op saxofoon en dwarsfluit! Dat belooft een zeer gevarieerd programma te worden van hoge kwaliteit aan de Willem de Zwijgerlaan 50. Vaste gasten weten dat het om 16.30 uur showtime is in het Statenkwartier.

Rootz at the Harbour

Zaterdag 25 november om 21.30 uur is het weer tijd voor ‘Live at the Harbour’ op het podium van Rootz at the Harbour, Dr. Lelykade 33. Vanavond is het soul wat de klok slaat met Rayn Bechoe & The Flavors of Soul! Op zondag 26 november vanaf 16.00 is het natuurlijk weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’, met easy listening muziek van dit keer Tessa van der Ham & Jasper Mol. Lekker eten, drinken en genieten van muziek in de jachthaven van Scheveningen!

De Pier

De sint is weer in het land en de bezoekers van De Pier zullen dat weten middels het festival Sintfest op zaterdag 25 en zondag 26 november. En natuurlijk is daar live muziek bij. Het weekend op zee begint echter al op vrijdag 24 november om 16.30 uur met The Lighthouse DJ Collective! Je zit geramd dus!

Brouwcafé De Hofnar

Na drie zaterdagen vol Amerikaanse muzikanten is er weer een plek in de programmering van Brouwcafé De Hofmar (de ‘Feel Good Harbour Sessions’) voor een Nederlands duo: Jiri & Joe. Zaterdag 25 november vanaf 20.30 uur verblijden zij de gasten met heerlijke, beroemde songs aan de Dr. Lelykade 28. Geniet van akoestische live muziek in de 2e Binnenhaven tijdens het eten en drinken.

Max Guitar

Altijd al goed willen leren Slide spelen? David Piedfort brengt je de beginselen bij van een goede slide guitar techniek en hij kan er ook zeer geanimeerd over vertellen. Een aanrader voor elke gitarist die iets wil leren! De clinic kost slechts 10 euro! De clinic vindt plaats in Max Guitar, Dr. Lelykade 12, van 15.00 tot 17.00 uur.

Café Tante Knier

Een heuse CD-presentatie op zondag 26 november vanaf 16.00 uur in het Hollandse Café Tante Knier in de Keizerstraat 56. Michael van der Plas & Bianca Meivogel vertolken hun toekomstige winterhit Après-ski! Naast het officiële gedeelte zal Tante Knier ook het podium zijn voor meerdere gastoptredens deze middag en avond.

Restaurant Gember

In de serie ‘Expat Events: FED Friday Expat Drink in Gember’ kunnen zowel de expats als de bewoners en bezoekers van Scheveningen op vrijdag 24 november losgaan in Restaurant Gember aan de Stadhouderslaan 43. DJ Bart Eeken staat vanaf 19.30 uur klaar achter zijn DJ-boot!

Restaurant Tasca

Woensdag 22 november kan de bezoeker genieten van een fantastisch menu en de klanken van het Latin-jazz combo Quiet Colours in Restaurant Tasca. Op zaterdag 25 november speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz. Aanvang voor beide dagen in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 24 tot en met zondag 26 november zoals gewoonlijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 25 november, tussen 16.30 – 22.00 uur zoals gewoonlijk, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.