Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: Maatschappijpop

Van 13 september tot en met 20 december 2017 organiseert Popagenda Scheveningen in samenwerking met Café De Maatschappij de 2e editie van Maatschappijpop. Elke woensdag zit je als muziekliefhebber goed met meer dan 30 bands en singer-songwriters, die een mix van de genres Indie, Americana, pop, folk, funk en reggae serveren. Alle artiesten spelen eigen werk. Maatschappijpop biedt tevens een podium voor jong talent. De line-up op woensdag 15 november is super vet!

De opener van vanavond is singer-songwriter Cas Ronckers. Dit 3FM Serious Talent gaat het publiek aangenaam verrassen met zijn prachtige songs. Met band stond hij al in het voorprogramma van Stevie Ann, DeWolff en Rowwen Hèze. De afsluiter zijn vier haagse gasten die je laten shaken: de hiphop, Indie, reggae en funky sounds van ‘young energizers’ Muji Roux! Genieten in Scheveningen-Dorp! Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals gewoonlijk om 20.30 uur.

Saturnus: benefietconcert voor TrashUre Hunt

Popagenda Scheveningen en TrashUre Hunt slaan op zaterdag 18 november de handen ineen voor een uniek benefietconcert in popzaal Saturnus, Keizerstraat 58. Tickets voor dit wereldconcert haal je aan de deur door een donatie te doen voor TrashUre Hunt, maar je bent vrij om te geven wat je wilt! Deze donaties worden dankbaar gebruikt om gigantische opruimacties voor de kust van Scheveningen mogelijk te maken. De line-up is vanzelfsprekend om je vingers bij af te likken! Enkele namen die op het podium verschijnen, geven wij alvast prijs: Mr. KicX, Cockney’s World of Elastic Snakes, Gijs Ballering van Friends of the Family en nog vele surprises. De deuren van Saturnus gaan om 20.30 uur open. Showtime is 21.00 uur. Voor meer informatie over het werk van TrashUre Hunt ga je naar www.trashurehunt.org.

Kantine Visafslag

Dick Keulemans presenteert in de kantine van de Visafslag een bijzondere show op vrijdag 17 november: ‘Een avond met Cabaret & Muziek’. Het cabaret wordt verzorgd door het ensemble Fisimatente (‘De grappen van Fisimatente zijn nog maar net kindvriendelijk.’, De Telegraaf). De muziek komt op je af van de ‘young energizers’ Muji Roux, met hun super vette hiphop, Indie, reggae en funky sounds! (‘De muziek van Le Roux is niet perse kindvriendelijk.’, Algemeen Dagblad). Aanvang aan de Visafslagweg 1 is om 20.00 uur.

Lunchkamer Den Engel

Vier door de wol geverfde muzikanten brengen op zaterdag 18 november een supermix van down-to-earth chicagoblues en texasblues, foodstomping rhythm & blues en hipshaking rock ’n roll op het podium van Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50. The Groovetakers brengt een ode aan de bluesrock uit de sixties en seventies en betrekt ook nog eens het publiek erbij! Aanvang is zoals gebruikelijk om 16.30 uur.

 

Rootz at the Harbour

Zaterdag 18 november om 21.30 uur is het weer tijd voor ‘Live at the Harbour’ op het podium van Rootz at the Harbour, Dr. Lelykade 33. Laat jezelf verrassen met welke topartiest er vanavond optreedt! Op zondag 19 november vanaf 16.00 is het natuurlijk weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’, met easy listening muziek van Mirte en Brian Uphus. Lekker eten, drinken en genieten van muziek in de jachthaven van Scheveningen!

De Pier

Het weekend op De Pier staat volledig in het teken van het foodtruckfestival What the Fork. Tijdens het verorberen van de vele lekkernijen op zaterdag 18 en zondag 19 november, kun je natuurlijk, zoals je van De Pier gewend bent, genieten van de beste live muziek en DJ’s! Aanvang op beide dagen is 12.00 uur.

Brouwcafé De Hofnar

En alweer muzikaal bezoek uit de Verenigde Staten van Amerika op het podium van Brouwcafé De Hofnar aan Dr. Lelykade 28, in de serie ‘Feel Good Harbour Sessions’. Op zaterdag 18 november brengt singer-songwriter Robert Cline jr. zijn Country, Rock-N-Roll, Delt-Blues, Soul & Rhythm and Blues. Is dat even lekker, die akoestische live muziek in de 2e Binnenhaven tijdens het eten en drinken? Aanvang is zoals gewoonlijk om 20.30 uur.

Max Guitar: Café Django

Muzikanten en muziekliefhebbers zijn zaterdag 18 november van 13.00 tot 17.00 uur meer dan welkom in Café Django bij Max Guitar aan de Dr. Lelykade 12. Dan leidt het Scheveningse talentvolle duo Something like Sunshine weer de Sunshine Sessions. De vorige editie was een succes! Wil jij deze zaterdag meespelen? Stuur dan een e-mail naar sunshinesessions1@gmail.com.

Restaurant Tasca

Op zaterdag 18 november speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 17 tot en met zondag 19 november zoals gewoonlijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 18 november, tussen 16.30 – 22.00 uur zoals altijd, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.