Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij – Keizerstraat 67

Met het duo Tessa van der Ham & Jasper Mol ontvang je als gast een heerlijke mix van jazz, blues en pop van vroeger en nu in een eigen jasje. Tessa (Bill Baker’s Big Band, Sugar Time en Tess ‘n Jazz) laat haar loepzuivere stem galmen door Scheveningen-Dorp, aangespoord door haar vurige gitarist Jasper Mol. Met Paolo Grobben op bas en Chris van der Kroft op zijn cajon erbij, is het gezelschap op woensdag 3 oktober compleet! Mis ‘m niet vanaf 20.30 uur!

Den Bengel – Willem de Zwijgerlaan 50

BOB (‘beste Bob Dylan tribute band van Nederland’, Peter Stoker index 2017) speelt op zaterdag 6 oktober in het heropende Den Engel: Den Bengel! De band doet een genereuze greep uit honderden Bob Dylan songs van de afgelopen 50 jaar. Geef al dat materiaal aan zes podiumbeesten, waaronder de Scheveningse zanger Johan ter Schegget, en gitarist Boris Matekovic en het resultaat is een afwisselende en aanstekelijke act die geen moment verveelt en ook de niet-kenner aanspreekt. Zorg dat je om 15.00 uur klaar zit!

De Snoeshaen – Keizerstraat 97

Dat o zo gezellige café-restaurant De Snoeshaen bestaat alweer 2 jaar, de tijd gaat snel. De ‘Snoes’ wil dat natuurlijk met iedereen vieren, en daar ook live muziek bij: niemand minder dan The Small Time Crooks maken dit partijtje nog gaver en meeslepender. Komen dus op zaterdag 6 oktober. De fun start om 17.00 en 21.30 staan de ‘Crooks’ klaar om te spelen.

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58

In de Scheveningse popzaal Saturnus zitten de liefhebbers van het ‘Melodic Metal’ genre gebeiteld met waanzinnige optredens van Montany (Powermetal) en Manora (Symfonische metal) Aanvang voor deze intense show is om 20.30 uur.

De Pier

Je kunt weer lekker dansen op De Pier dit weekend! In de serie ‘The Lighthouse Music Collective’ staat DJ Elin Valaery achter de draaitafels op vrijdag 5 oktober. Aanvang is 16.00 uur. Tijdens de bekende ‘Salt Market’ in het weekend is er gewoon muziek op de Pier. Abstract Blond draait op zaterdag 6 oktober vanaf 12.00 uur fijne plaatjes en de formatie City Lights, met onder andere Arie Spaans en Wouter Kiers in de gelederen, sluit het weekend af op zondag 7 oktober. Aanvang dan is 14.30 uur. Veel plezier zo hoog boven zee!

Whoosah Beachclub – Zwarte Pad 66

Ook al is de zomer voorbij, de Whoosah komt nog één keer met een knaller van een weekend dit jaar! Die start op zaterdag 6 oktober om 20.00 uur met ‘Whoosah end of Summer’ met Red Axes als headliner en Jeans en Arend als waardige opwarmers. Deze happening valt samen met ‘Resident Night – Whoosah Afterhours, dat doorgaat tot 10.00 in de ochtend! Voor zondag 7 oktober, aanvang 16.00 uur heeft Whoosah 13 acts van verschillende strandtenten uitgenodigd om samen nog één keer vuurwerk af te leveren, en hoe! De Line-up bestaat uit Dj Ari Lex, Naturel Biologisch Dj Team, Katie, Kloos en Toya Indigo, Hart Beach Secret Soundsystem, Jimmi Hooker & the Fat Mermaids, Afrobros, Cullpepper drum ensemble, Lunar M & Zig Zach Ziggeler, Vietnam Tom and Killion, Dj Ollie (Doen), The Shore Heartbreak Collective en Stewie & Pino

Colorado Charlie Beachclub – Zwarte Pad 64

Ook een afsluiter van jewelste bij Colorado Charlie op zaterdag 6 oktober vanaf 18.00 uur: ‘This is it: Colorado Closing Party’. Wees welkom van de dageraad tot zonsondergang. Daarna gaat de strandtent die veel bracht op muziekgebied in diepe winterslaap om het seizoen van 2019 in volle vaart aan te tikken. De line-up? Die is niet misselijk hoor: Benny Rodrigues, Jan van kampen, Warren Fellow en Stefano Richetta. Party on!

Clubhuis ’t Spuigat – Kranenburgweg 160

Elke eerste zaterdag van de maand doe je er als muziekliefhebber goed aan om naar de jachthaven van Scheveningen te gaan, en wel bij Clubhuis ’t Spuigat aan de Kranenburgweg 160. Goede coverbands en een lekker drankje en hapje zijn de vertrouwde ingrediënten. Op zaterdag 6 oktober vanaf 19.00 uur is het feest met The Chosen, een geroutineerde formatie met de bekende muzikanten Michael Eschauzier, Gotz Cramer Bornemann, Joaquin Lorenzo en Eddy Molewijk.

Hudson Statenkwartier – Aert van der Goesstraat 21

Iedere eerste zondag van de maand gaan de jazzliefhebbers natuurlijk naar de Hudson Jazz Sessies. Plaats van handeling is Café Hudson Statenkwartier. Op zondag 7 oktober vanaf 16.00 is het genieten geblazen met de sessie van Loet van der Lee (trompet) en saxofonist Jasper Blom. De overige muzikanten zijn gitarist Jeen Rabs, Remco Hofman op piano, bassist Wim van Wijngaarden en Barry Olthof op drums. Na 18.00 uur is er een jamsessie. De toegang is gratis.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 6 oktober speelt de formatie City Lights, met onder andere Arie Spaans en Wouter Kiers in de gelederen, heerlijk herkenbare songs in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 5 tot en met zondag 7 oktober zoals elke weekend de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights. Op zaterdag 6 oktober, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je natuurlijk van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.