Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij – Keizerstraat 67

Woensdag 23 januari trakteert Banty Holler uit Chicago USA het publiek op fonkelnieuwe Haags-Americana en classic roots in een boeiende liveshow. Denk aan honky-tonk countryblues met als inspiratie Hank Williams en Howlin ‘Wolf. En dat in Scheveningen-Dorp! Aanvang: 20.30 uur.

Route 66 – Badhuisstraat 222

Route 66 in de Badhuisstraat 222: vóór en dóór muzikanten én natuurlijk alle muziekliefhebbers. Dat betekent voor deze week op zondag 27 januari een mooie allround jamsessie onder leiding van drummer Danny Kegel. Aanvang is om 15.30 uur. En om alvast in de agenda te zetten: zaterdag 2 februari, de officiële Grand Opening van Route 66 met een spetterende live show van The Big Hairy!

Lunchkamer Den Bengel – Willem de Zwijgerlaan 50

Het hernieuwde podium van Lunchkamer Den Bengel in het Statenkwartier van Scheveningen dendert 2019 in met een strakke, wekelijkse live programmering! Op zaterdag 26 januari kunnen de liefhebbers van theatrale en cabareteske muziek hun hart ophalen bij de Utrechtse formatie Van Piekeren. De mannen zijn inmiddels ‘vriend’ van Den Bengel, getuige hun eerdere succesvolle voorstellingen alhier. Zij trappen af om 15.30 uur.

John’s Inn – Gentsestraat 38

Ook in 2019 is het elke laatste zaterdag van de maand raak in de John’s Inn: een coverband van formaat waarbij je niet kan blijven stilstaan! MIROJO betekent: enthousiasme, flexibiliteit, grote inzet en vocale sterkte. En dat is wat de gezelligste kroeg van Scheveningen-Noord krijgt op zaterdag 26 januari! Een muzikale happening die uitgevoerd wordt door een soepel draaiende, geoliede en muzikale machine met een mix van classics uit de afgelopen 60 jaar. MIROJO bestaat uit Haagse topmuzikanten als zanger-gitarist Ronn van Etten, bassist Johan Korringa en levende legende Michael Eschauzier op toetsen. Aanvang is zoals altijd om 19.00 uur. Geniet ervan!

Byron Bay Lunch Café – Wassenaarsestraat 86

In Byron Bay Lunch Café kun je, naast heerlijke huisgemaakte specialiteiten en verse koffie, terecht voor volledige akoestische live muzieksessies. Op zaterdag 26 januari vanaf 14.00 speelt Hans Elzinga avontuurlijke gitaarmuziek en ook fluit. Soms hemels, dan weer aards. Heel stilletjes maar ook heftig. Om te bewegen en om bij weg te dromen. Intiem en onversterkt in Scheveningen-Dorp.

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58

Pauline Zurlohe drong door tot de live shows van Idols en werd door de jury vaak vergeleken met rock chicks als Anouk en Sass Jordan. Na Idols heeft Pauline een aantal singles uitgebracht, maar zij schreef ook songs voor anderen, onder wie Jeroen van der Boom. Na een korte pauze is Pauline sinds begin dit jaar weer ‘on stage’ te zien met haar nieuwe band PAU! Met een mix van eigen songs en covers van onder andere Skunk Anansie, Kane, The Police en Living Colour, bezorgt PAU! je een uitzinnige avond op zaterdag 26 januari vanaf 20.30 uur!

De Pier

Naast de tijdelijke Crazy Pianos-Show, Pier Zuidereiland, op de vrijdag (16:00 – 03:00 uur), zaterdag (16:00 – 03:00 uur) en zondag (12:00 – 21:00 uur) kun je zoals gewoonlijk een lang weekend los op de beste DJ’s. Te beginnen op vrijdag 25 januari met DJ Prosciuto in de serie Lighthouse Music Collective. Aanvang: 16.00 uur. DJ Lao Lao staat op zaterdag 26 januari vanaf 14.00 uur fris en fruitig achter de DJ-boot tijdens de Saturday Grooves en DJ Friss neemt op zondag 27 januari het stokje over voor de Sunday Grooves. Aanvang dan is ook 14.00 uur.

Café Tante Knier Keizerstraat 56

In het gezellige café Tante Knier is er volop van live muziek te genieten. Om de week op zaterdag vanaf 22.00 uur is het feest met live muziek van een partyband! Op zaterdag 26 januari vanaf 22.00 mag je als ‘would be’ zanger of zangeres zingen met de Instant Karaoke Show! Het concept is briljant van eenvoud: kom naar Tante Knier, geef jezelf op en zing je favoriete song met een hele toffe live band. Dat is wel heel erg gezellig dus! Niet missen.

Comeonin – Antonie Duyckstraat 141

Bij Borrel- en Eetcafé Comeonin (Come on in) in het Statenkwartier kun je elke tweede en vierde zondag van de maand van 16.00 uur tot 19.00 in een prettige sfeer lekker borrelen, eten en genieten van live muziek. Op de reguliere muziekzondag (Het Zondagmiddagcafé) speelt het duo Tessa van der Ham & Jasper Mol op zondag 27 januari een heerlijke mix van jazz, blues en pop van vroeger en nu in een eigen jasje. Tessa (Bill Baker’s Big Band, Sugar Time en Tess ‘n Jazz) laat haar loepzuivere stem galmen door het Statenkwartier, aangespoord door haar gepassioneerde gitarist Jasper Mol.

Meneer Chocola – Keizerstraat 124

Meneer Chocola is net een nieuwe serie van Open Mics begonnen op de zondagen. Ben je singer-songwriter, muzikant of muziekliefhebber? Kom dan op zondag 27 januari vanaf 15.00 uur genieten van een lekker bakkie en hele goede muziek. Of meld je ‘on the spot’ aan als je graag jouw songs ten gehore wilt brengen!

Brasserij De Laer – Van Boetzelaerlaan 13e

Het nieuwe podium Brasserij De Laer heeft alle ingrediënten voor een gezellige zondagmiddag. Lekker eten, drinken én natuurlijk goede muziek! Op zondag 27 januari is het de beurt aan coverband De Buurman, met hits van alle jaren. Aanvang: 16.30 uur.

Encore by Simonis – Dr. Lelykade 5

Wie kent ze niet? Die overbekende Disco Classics uit jaren 70, 80 en 90. Die tijdloze krakers waarop je gewoon niet stil kunt blijven staan? Tijdens Disco Inferno: Special Edition op donderdag 24 januari vanaf 18.00 uur hoor je de beste, de lekkerste en de meest vette hits uit die tijd, onder het genot van een heerlijk diner.  op donderdagavond met geweldig entertainment zijn de beste ingrediënten voor een avond uit! Reserveer voordat het te laat is.

Catch by Simonis – Dr. Lelykade 43

Op zondag 27 januari ga je heerlijk lunchen in Catch by Simonis tijdens ‘Sinatra meets Bublé’. Een geweldige middag met live entertainment van de bovenste plank vol jazz classics uit de gloriejaren van het American Songbook. Special guest is Lou Rawls!  Aanvang is 12.00 uur.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 26 januari speelt pianist Laurence Fish zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag zoals gebruikelijk  de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights. Elke zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je natuurlijk van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.