Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij

Ook tijdens de zomermaanden, in de serie ‘Live in De Maatschappij in summertime’, is café De Maatschappij hét podium op de woensdagavond voor de beste muziek. Maak je op 23 augustus klaar voor Dust Bowl Drifters: mooie bluegrass, country en folk in het hart van Scheveningen, met gevarieerde sets van uptempo nummers, tranentrekkende ballads en zoete vlotte vocale harmonieën. Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals gewoonlijk om 20.30 uur.

Café John’s Inn

Elke laatste zaterdag van de maand presenteert Popagenda Scheveningen ‘Live in de John’s Inn’. “Onze vijfkoppige band staat garant voor een avond heerlijke classics uit de sixties en seventies, die elke kroeg uit z’n dak laat gaan.” Was getekend: Midnight Rambler. Het enorme repertoire zorgt ervoor dat de muziekliefhebbers in de John’s Inn ieder nummer herkent en meezingt. Kortom: geen moment verveling op de dansvloer van het gezellige café in Scheveningen-Noord! Aanvang in de John’s Inn, Gentsestraat 38, op 26 augustus is 19.00 uur.
Lunchkamer Den Engel en Rootz at the Harbour

Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 heeft zijn muziekpodium zaterdag 26 augustus om 16.30 uur gereed voor de geroutineerde rockband Pirates & Parrots, met onder andere Götz K.H. Cramer Bornemann, Andy Pormes en Rien Kanaar in de gelederen. Ook op zaterdag 26 augustus, maar dan op het podium van Rootz at the harbour, Dr. Lelykade 33, kun je om 21.30 uur genieten van de one and only Willem Bodhi! Zondag 27 augustus vanaf 16.00 uur is het weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’, met dit keer singer-songwriter Mirte.

De Pier

Een druk programma op De Pier komend weekend! Vrijdag 25 augustus start je natuurlijk om 16.30 met de borrel tijdens The Lighthouse DJ Collective, en op het bovendek in de zon, van 17.00 tot middernacht, ga je uit je dak bij de ‘Pop Up Disco’. Disco, Italo, soul, funk en house, live drums, met in de line-up Stijn on Drums, Niek ta Mère (PIP), DJ Cabo (Pop Up Disco) en Boy Boogie (Verne). Zaterdag 26 augustus proef je vanaf 14.00 uur de ‘summer vibes’ van DJ Lao Lao. Op zondag 27 augustus geniet je op zondagmiddag van pop, folk en Americana van de band Juneville. Aanvang: 14.00 uur.

The Shore

The Shore, Strand Noord 2A, is een surfschool en ontmoetingsplek met een eigen eetgelegenheid, waar duurzaamheid centraal staat in de bedrijfsvoering: zonnepanelen voor de elektriciteit, zonneboilers voor de warme douches en uitsluitend biologische producten. The Shore biedt een ontspannen mix van sportbeleving en cultuur met uitzicht op de golven en de voeten in het zand. Wat betreft live muziek zit je heel goed op zaterdag 26 augustus met ‘The Shore this is Summer – The Opening’! Naast een hele dag vol met inspirerende lifestyle workshops, gratis surflessen voor 60-plussers en een gezellige markt, is de line-up in de avond er een om je vingers bij af te likken. Wat dacht je van onder andere Ohm (een project van DI-RECT-zanger Marcel Veenendaal!), Piñata, David Benjamin en Roots Rising? Ja toch?! Het dagprogramma begint om 10.00 uur, voor de live muziek zorg je dat je er om 19.00 uur bij bent.

Brouwcafé De Hofnar en STeam
Op zaterdag 26 augustus, vanaf 20.30 uur, speelt de Amsterdamse singer-songwriter Laura Kits haar prachtige songs op het podium van Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28. Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus zoals gewoonlijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Beachclub Culpepper

Op zondag 27 augustus is Beachclub Culpepper, Zwarte Pad 60 aan het Noorderstrand, het decor voor de Bokito Big Band. 5 saxofoons, 5 trompetten, 4 trombones, toetsen, bas, slagwerk, gitaar en een geweldige zangeres brengen je iedere laatste zondag van de maand swingende jazzmuziek van 16.00 tot 18.00 uur.

Whoosah Beachclub

Dance- en strandliefhebbers zitten weer goed dit weekend bij Whoosah Beachclub, Zwarte Pad 66. Op zaterdag 26 augustus vanaf 19.00 uur in de serie ‘Kollektiv x Happening’, met in de line-up Red Shape, Oliver Sudden, SLOW FF, Ringo Jones en Odd_Mind b2b Digga (Kollectiv). Op de laatste dag van de zomervakantie, zondag 27 augustus, laten Ferro, Warren Fellow en Sandeep de dansvloer schudden zoals alleen zij dat kunnen in de serie ‘Whoosah By Day’. Aanvang is om 14.00 uur.

Beachclub Indigo

Een broeierige zomeravond, ijskoude drankjes, dansen op je blote voeten, omringd door vrienden en liefde: dat is Son Mieux (Camiel Meiresonne) bij Beachclub Indigo aan het Zwarte Pad, Strandweg 65. In het voorprogramma speelt de rock-folkband St. Solaire. Het feest wordt helemaal legendarisch door de XL Afterparty met niet minder dan 100 Haagse DJ’s. Dit feest ga je niet missen!

The Fat Mermaid

Wist je dat Beachbar The Fat Mermaid aan de strandweg  19 een bruisend dancemuziekprogramma heeft? Zo kun je vrijdag 25 augustus van 19.00 tot 02.00 uur genieten van de DJ’s Bonnefooi & Planty Herbs (soul, funk, disco, boogie, house en tropical) in de special ‘Fat Friday’. Op zaterdag 26 augustus wordt het nog gekker voor je met ‘Instore: The Fat at Rhythm Import’.  Plaatjes (vinyl) kopen en luisteren gevolgd door een vette afterparty! De Line-up? Niet misselijke hoor: onder andere Jimi Hooker, Pie, Dion Arink, The Gift en Niek Ta Mère houden je op de dansvloer vanaf 19.00 uur tot in de vroege uurtjes!

The Crave Beach Festival 2017

Aanstaande zondag is het Beach Stadium (Strandweg 4) bij het Noordelijke Havenhoofd de gastheer voor dé afsluiter van je zomer: The Crave Beach Festival. De focus van deze Haagse Dance-organisatie ligt dit keer volledig op de artiest. Met maar 1 podium nemen zij het gevoel van hun mainstage mee naar de Scheveningse kust. Met de voeten in het zand verbindt The Crave Detroit met onze eigen West Coast, aangevuld door twee veelbelovende acts binnen de elektronische muziek. Bereid je voor, is de boodschap! Het programma:
12:00 – 13:30 | Terekke (US)
13:30 – 15:30 | Deniro (NL)
15:30 – 17:30 | Steve Rachmad (NL)
17:30 – 19:00 | Octave One LIVE (US)
19:00 – 21:00 | Anthony Parasole (US)
21:00 – 23:00 | DJ Nobu (JP)

Dok 28

In de 2e Binnenhaven, Dr. Lelykade 28B, betekent de laatste vrijdag van de maand live muziek in Restaurant Dok 28! Op 25 augustus geniet je tijdens het eten van singer-songwriter Miel. Aanvang: 19.30 uur.

Restaurant Tasca en Brasserie Palace

De zanger-gitarist Gregory Michael speelt tijdens het diner in Restaurant Tasca, Ankerstraat 2, op woensdag 23 augustus ‘classic songs door de jaren heen’. Pianist Laurence Fish zorgt op zaterdag 26 augustus met zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz voor een fijn avondje uit. Aanvang: 19.30 uur, reserveren is aangeraden. Op zaterdag 26 augustus, tussen 16.30 – 22.00 uur vaste prik, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.