Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

Het Schevenings Lied: Finale in Muzee Scheveningen – Neptunusstraat 90-92

In het kader van ‘Feest aan Zee – 200 jaar Scheveningen Bad’ organiseert Popagenda Scheveningen, in samenwerking met Café De Maatschappij ‘Het Schevenings Lied’ in het voorjaar van 2018. Vele Scheveningse en Haagse songwriters en bands zijn de uitdaging aangegaan om het mooiste lied over Scheveningen te schrijven. In het Nederlands of Engels. Wat doet het prachtige dorp aan de Noordzee met liedjesschrijvers? Heeft het hen inspiratie gegeven?

Na 10 voorrondes en 40 deelnemers is het zover: beslis mee wie de mooiste song over Scheveningen maakt, tijdens de grote finale op woensdag 30 mei in hét Cultuurhistorisch museum van Scheveningen en tevens Cultuuranker van het stadsdeel: Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 90-92. Vanaf 19.00 uur (deuren van het Muzee open) maken wij er één groot feest van met speciale optredens van onder andere Pat Smith en Emmaly Brown, heerlijk hapjes rechtstreeks uit De Maatschappij en natuurlijk de finaleliedjes!

Tickets in de voorverkoop zijn helaas uitverkocht! Aan de deur zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar, maar: vol = vol! Bij goed weer is de finale ook vanaf de binnenplaats van het Muzee te volgen.

De volgende artiesten strijden om de winst:

 1. Carel BrandHaagse Aadjeen Cor van Hoorn – Dat Oude Scheveningen
 2. Willem Bodhi– Ik word blij van Scheveningen
 3. Michelle de Groot– Zomer en Storm
 4. The Raspers– Scheveningen
 5. Joop Colsen – Strandlied
 6. Kaatje Amok(Marloes Jager) – Op Scheveningen
 7. Schevedingen– Seagull
 8. Vera Kramer – Scheveningen, Mijn Hart is van Jou
 9. Bart van der Harst– Scheveningen de Ballad
 10. Teddy Macrander– My Town
 11. Arie SpaansSuburbs – De Zang van de Zee
 12. Coba Lichtekooi der Zangkunst– Scheveningse Meid

Juryleden Lesley Warendorff, Pat Smith, Marie-Anne van der Toorn, Martin Jol én het publiek bepalen de winnaar van de grote finale. Zij beoordelen de deelnemers op de uitvoering van het lied, de opbouw (muzikaal) en de tekst. De winnaar wint een felbegeerde plek op Parkpop, People Stage van Cultuurschakel. Daarnaast krijgt de winnaar onder andere een speelplek op Vlaggetjesdag en HipFest, stelt De Scheveningse Muziekschuur oefenstudio’s ter beschikking en geeft gitaarspeciaalzaak Max Guitar een grote waardebon cadeau. Bovendien worden de finaleliedjes in een professionele geluidsstudio opnemen. Hiervan zal vervolgens een speciale albumrelease verschijnen voor 200 jaar Scheveningen-Bad. De winnaar krijgt ook nog eens een mooie videoclip, opgenomen in Scheveningen, en een fotosessie.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2: ‘An Audience With…’  

Popagenda Scheveningen en Restaurant Tasca presenteren: ‘An Audience With…’. 6 donderdagen met een onovertroffen 4-gangen keuzemenu, geserveerd op een bedje van smeuïge Haagse en Scheveningse artiesten. Donderdag 31 mei: City Lights! Een heerlijke avond in Scheveningen-Dorp, met beroemde covers van de laatste 50 jaar op originele wijze vertolkt door ras-Scheveninger Arie Spaans, ras-saxofonist Wouter Kiers en ras-bassist Jan Den Boer. Reserveren is verplicht bij deze avonden: 070-2207161. Aanvang is om 19.00 uur. Op zaterdag 2 juni speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz. Aanvang dan is 19.30 uur.

Aloha Surf – Strand Noord 2B

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf geniet je van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Op donderdag 31 mei verorber je vanaf 18.30 uur eerst een vega daghap (bami goreng met sambal goreng boontjes en yellow curry tahoe), om 20.30 uur gevolgd door de talentvolle, Utrechtse singer-songwriter Roos, die prachtige eigen liedjes vertolkt doordrenkt met jazz en pop, afgewisseld met lekkere covers. Op zondag 3 juni staat en nog een sessie gepland vanaf 16.00 uur. Wie daar optreedt is nog even een verrassing. Vergeet niet van tevoren te reserveren!

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58

Op vrijdag 1 juni kun je in Poppodium Saturnus terecht voor een dubbelconcert. De band Given warmt op voor de hoofdact van de avond: Toffe Haan. Een band die landelijk furore maakte van 2004 tot pakweg 2010 met sterke Nederlandstalige song. De sabbatical die volgde was nodig om een paar jaar later ijzersterk terug te komen, deze vrijdag dus in Scheveningen-Dorp. De deuren van Saturnus gaan zoals altijd open om 20.30 uur.

De Pier

In de serie Lighthouse Music Collective op De Pier staat de bekende DJ Prosciutto vrijdag 1 juni achter zijn Wheels of Steel. Hij start in om 16.00 uur. Zaterdag 2 en zondag 3 juni staan in het teken van de ‘Summer of Happiness Markt’, waar uiteraard genoten kan worden van live muziek. Aanvang biede weekenddagen is 11.00 uur.

Brouwcafé De Hofnar- Dr. Lelykade 28

De ‘Acoustic Harbour Sessions’ van Brouwcafé De Hofnar maakt de oversteek van Amerika naar Canada met de singer-songwriter Ember Swift, die als tienjarige al op het podium stond. Ze woont momenteel in Bejing en met haar band schuimde ze de laatste acht jaar de podia van China af. Ember staat bekend om haar unieke, door jazz beïnvloede gitaarspel en elastische zang. Haar muziek omvat de genres folk, jazz, swing, R & B, funk, pop, rock en blues. Het podium is op zaterdag 2 juni van haar vanaf 20.30.

Colorado Charlie Beachclub – Zwarte Pad 64

Bij Colorado Charlie komen alleen artiesten voorbij die gegarandeerd het spreekwoordelijke dak eraf blazen en vanuit verschillende uithoeken van onze krimpende aardkloot worden ingevlogen. Op zondag 3 Juni verwelkomt Colorado Charlie Frankey & Sandrino, die met hun ‘Acamar’ sound de hele wereld over sjezen! Aan de Scheveningse Kust geven zij een 4-uurs set weg! Aanvang: 15.00 uur

Clubhuis ’t Spuigat – Kranenburgweg 160

Elke eerste zaterdag van de maand doe je er als muziekliefhebber goed aan om naar de jachthaven van Scheveningen te gaan, en wel bij Clubhuis ’t Spuigat aan de Kranenburgweg 160. Goede coverbands en een lekker drankje en hapje zijn de vertrouwde ingrediënten. Op zaterdag 2 juni vanaf 19.30 uur gaat ongetwijfeld het dak er weer af. Wie daar verantwoordelijk voor is? Dat blijft nog even een verrassing.

Hudson Statenkwartier – Aert van der Goesstraat 21

Iedere eerste zondag van de maand gaan de jazzliefhebbers natuurlijk naar de Hudson Jazz Sessies. Plaats van handeling is Café Hudson Statenkwartier. Op zondag 3 juni vanaf 16.00 is het genieten geblazen met de sessie van Floriaan Wempe (saxofoon) & Koos van der Hout (trompet). De overige muzikanten zijn gitarist Jeen Rabs, Remco Hofman op piano, bassist Wim van Wijngaarden en Barry Olthof op drums. Na 18.00 uur is er een jamsessie.

Whoosah Beachclub – Zwarte Pad 66

Op zondag 3 juni zit je goed met de ‘TCF18 Closing – Palms Trax all night at the beach’. Heerlijke genieten van de beste dance met je voeten in het zand en een cocktailtje in de hand! Zorgeloos vermaak vanaf 21.00 uur.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 2 juni, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.