Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: wie maakt het mooiste lied over Scheveningen?

In het kader van ‘Feest aan Zee – 200 jaar Scheveningen Bad’ organiseert Popagenda Scheveningen, in samenwerking met Café De Maatschappij in de Keizerstraat 67, ‘Het Schevenings Lied’ in het voorjaar van 2018 (elke woensdagavond t/m 30 mei). Vele Scheveningse en Haagse songwriters en bands zijn de uitdaging aangegaan om het mooiste lied over Scheveningen te schrijven. In het Nederlands of Engels. Wat doet het prachtige dorp aan de Noordzee met liedjesschrijvers? Heeft het hen inspiratie gegeven?

Oordeel zelf op woensdag 23 mei vanaf 20.30 uur tijdens de tiende en laatste voorronde van Het Schevenings Lied! De volgende artiesten strijden om een finaleplaats:

Renate de Vries – Scheveningse Filosoof
Alice Lagas – Wat doe je nonda?

Marlous Lazal – Scheveningse Dromen

Sunday’s the End – Scheveningen
Michelle de Groot – Summer and Storm

3 deskundige juryleden én het publiek bepalen de winnaar, die automatisch doorstroomt naar de grote finale op woensdag 30 mei in de Oude Kerk in de Keizerstraat. De winnaar speelt op Parkpop op de People Stage van CultuurSchakel en wordt tevens overladen met een geweldig prijzenpakket. Bovendien worden de finaleliedjes in een professionele geluidsstudio opgenomen. Hiervan zal vervolgens een speciale albumrelease verschijnen voor 200 jaar Scheveningen-Bad. De winnaar krijgt ook nog eens een mooie videoclip, opgenomen in Scheveningen, en een fotosessie.

Restaurant Tasca: ‘An Audience With…’

Popagenda Scheveningen en Restaurant Tasca, Ankerstraat 2 presenteren: ‘An Audience With…’. 6 donderdagen met een onovertroffen 4-gangen keuzemenu, geserveerd op een bedje van smeuïge Haagse en Scheveningse artiesten. Fine & Mellow (met zanger Alexander Serban en pianist Mart de Jong) laat op donderdag 24 mei oude tijden herleven met beroemde songs uit de rijke collectie van het American Songbook en de smooth jazz, in de geest van Frank Sinatra, Mel Tormé en Michael Franks en aangevuld met een heerlijke dosis soulclassics van onder andere Stevie Wonder, Bill Withers, Quincy Jones en Ray Charles. Maar wel met een eigen geluid, uitstraling en een aanstekelijke swing en groove. Reserveren is verplicht bij deze avonden: 070-2207161. Aanvang is om 19.00 uur. Op zaterdag 19 mei speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz. Aanvang dan is 19.30 uur.

Aloha Surf

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf, Strand Noord 2B, geniet je van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Op donderdag 24 en zondag 27 mei kun je weer smullen voor een spotprijs en daarna op je gemakje tijdens het uitbuiken luisteren naar Lisette Baakenburg (donderdag 18.30 uur)) en Gideon Doolaard (zondag 16.00 uur)). Vergeet niet van tevoren te reserveren!

Poppodium Saturnus: Finale The Collision of Arts

Saturnus organiseert in 2018 een wedstrijd voor live bands. Bijzonder aan deze wedstrijd is dat behalve alle mogelijke muziekstijlen, ook andere kunstvormen zijn toegestaan tijdens de optreden. In 8 avonden, inclusief halve finales en finale, strijden in totaal 16 bands om The Collision of Arts-prijs. Deze strijd vergt veel van de creatieve vermogens van de bands. Op zaterdag 26 mei staat de langverwachte finale op het programma. Wie gaat er met dat geweldige prijzenpakket vandoor? Nieuwsgierig? Vanaf 20.30 uur ben je van harte welkom in de Keizerstraat 58. Dan stappen de bands Icarius, B.U.C. en Mantis de ring in om die felbegeerde winst in de wacht te slepen.

John’s Inn

Zet je schrap: de Bos’s Blues Band speelt op geheel eigen wijze covers van onder andere Eric Clapton, BB King, ZZ Top, Stevie Ray Vaughan, Van Morrison, Robert Cray, Lonnie Mack, The Animals, David Bowie, The Beatles én eigen werk! De bekende en doorgewinterde Haagse muzikanten Henk Bosman, Paolo Grobben, Chris van der Kroft en Peter Seilberger bezorgen je een avond om niet snel te vergeten. Hun passie voor muziek maken spat van het podium! En dat gaat het gezelligste café van Scheveningen-Noord op zaterdag 26 mei merken ook! Aanvang in de Gentsestraat 38 is 19.00 uur.

De Pier

In de serie Lighthouse Music Collective op De Pier maakt de bekende DJ Prosciutto vrijdag 25 mei zijn opwachting achter de draaitafels. Hij start zijn set 16.00 uur. DJ JUR neemt vervolgens de zaterdag (26 mei) over tijdens de ‘Saturday Grooves’. Aanvang is dan 15.00 uur. Het weekend wordt zondag 27 mei afgesloten met DJ Friss achter de Wheels of Steel. Vanaf 15.00 uur hoor je zijn tunes over de Pier boven zee galmen.

Brouwcafé De Hofnar

Na al het Amerikaanse muziekgeweld van de afgelopen zaterdagen tijdens de ‘Acoustic Harbour Sessions’, is het nu weer tijd voor een Hollands product: Slim Robin & Arie Verhoef. Verwacht authentieke blues, van traditionals tot swingende Westcoast! Het podium van Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28, is op zaterdag 26 mei vanaf 20.30 klaar voor de start.

Colorado Charlie Beachclub

Is je keeltje gesmeerd? Ga dan op zaterdag 26 mei naar Karaoke in ’t zand aan het Zwarte Pad 64 bij Colorado Charlie Beachclub. Deze Karaoke Night staat garant voor dolle pret en ontlading met vrienden zonder grenzen, aan de rand van de zee. Van 21.00 uur tot middernacht gaan de stembanden en gemoederen los onder toezicht van een heuse jury klaar, die jouw zangprestaties zelfs beoordeelt. De presentatie is in handen van quizmaster Rob Zorab. Pak dat moment voor jezelf!

Het bijzondere en jonge Italiaanse trio Andrea Di Ceglie, Fedele Ladisa en Luigi Tutolo, oftewel ‘Agents Of Time’ laten hun electro, progressive, techno en ambient perfect in elkaar overvloeien met een 4-uurs set! Hun voortstuwend elektronisch live geluid dendert over je heen op zondag 27 mei vanaf 15.00 uur. De support is in handen van Lake Avalon.

Whoosah Beachclub

Niemand minder dan de nieuwe nachtburgemeester himself, Sunny Sjoerd van Schuylenburch, is de headliner tijdens ‘Frits op het Strand!’ op vrijdag 25 mei bij Whoosah Beachclub,  Zwarte Pad 66. Frits wisselt elke editie van locatie en zorgt voor lekkere muziek, heerlijke drankjes en waanzinnige hapjes. Hij nodigt jou, je vrienden en vriendinnen uit voor gezelligheid en vooral veel gekkigheid vanaf 18.00 uur.

Zaterdag 26 mei, aanvang 19.00 uur, staat in het teken van Lovumba Latin Beach Fest Scheveningen 2018. Have fun!

Café Tante Knier

Bij Tante Knier is het zondag 27 mei groot feest in het oergezellige Café Tante Knier, Keizerstraat 56. Johnnie Kanarie en Max Muiderman zetten de zaak met beroemde Hollandse hits en evergreens op z’n kop vanaf 16.00 uur!

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei zoals gewoonlijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 26 mei, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.