Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

 

Zuiderstrandtheater – Houtrustweg 505

Donderdag 12 maart staat je spectaculaire theatershow te wachten in het Zuiderstrandtheater: Pink Floyd Project – The Wall 40 Years. Het legendarische dubbelalbum van Pink Floyd wordt integraal uitgevoerd, ondersteund met vele projecties en een uitdagend decor. ’The Wall 40 Years’ is een grootse, twee uur durende voorstelling, muzikaal gebaseerd op de live concerten die Pink Floyd in 1980 en 1981 gaf, gemaakt en uitgevoerd door een van Neerlands meest gewaardeerde tributebands. Verwacht in deze show nieuwe beelden, geïnspireerd op de teksten op het album, inclusief verwijzingen naar de huidige actualiteit. Aanvang: 20.00 uur

 

Circustheater – Circusstraat 4

Het is 25 jaar geleden dat een piepjonge Frans Bauer aan zijn eerste theatertournee door Nederland begon. Onder begeleiding van zijn vaste orkest, de Holland Show Band, belooft het weer een oergezellig avondje Frans Bauer te worden. Een avond vol Hollandse hits, spektakel en de natuurlijk die gulle lach van Frans op Scheveningen. Dit is je kans op maandag 16 maart. Aanvang: 20.00 uur

 

Muzee Scheveningen – Neptunusstraat 90-92

In de serie Friday Night Jazz zit je op vrijdag 13 maart erg goed met het programma ‘The Music of Charlie ‘Bird’ Parker’, De getalenteerde Haagse altsaxophonist Tom van der Zaal zal met zijn kwartet een ode aan de muziek van Charlie Parker ten gehore brengen. Aanvang: 20.30 uur. Een prachtige Ierse avond in Muzee zaterdag 14 maart, in de week waarin alle Saint Patrick’s Day vieringen plaatsvinden in Ierland en de rest van de wereld, en nu ook bij Muzee in Scheveningen! Voor deze avond heeft Muzee in samenwerking met Stichting Dramtune drie fantastische muzikanten uit het wilde westen van Ierland uitgenodigd om voor ons te komen spelen. Het zijn stuk voor stuk muzikanten waarvoor zelfs de mensen in Ierland in hun handjes zouden knijpen. De weergaloze fluitist Olcan Masterson uit Westport in County Mayo, zal worden bijgestaan door de stoere visser en meester-accordionist Victor Alexander en de engelachtige Rosey McCabe op de Keltische Harp & zang, beiden uit Killala eveneens in County Mayo aan de Noord-Atlantische Oceaan. De vierde muzikant betreft de geweldige gitarist en zanger James Donohue uit County Galway. Voor wie die avond zin heeft in een heerlijke Irish Stew met brood, begint de avond al om 18.30 uur (€25 voor Eten & Concert), gevolgd door de eerste muziekset rond 19.30 uur. Voor wie alleen voor de muziek komt is de bijdrage €15 per persoon. Aanvang met eten: 18:30 uur. Aanvang zonder eten: 19:30 uur. Er is ook een vegetarische optie beschikbaar. Graag van tevoren even aangeven via info@muzee.nl.

De Maatschappij – Keizerstraat 67

Streetplayer – Local Funky Musicians! In wisselende samenstellingen spelen bekende Haagse muzikanten de groove die ze het liefste uitvoeren: Funk! Laat je woensdag 11 maart 2020 meeslepen, gooi je haar los en voel de funky ritmes in ons tropische Scheveningen-Dorp! Streetplayer treedt vanavond op met Alejandro de la Haya – zang/gitaar, Marca Paulusma – zang, George Ongkiehong – drums en Matto Kranenburg – bas. Aanvang: 20.30 uur.

 

Route 66 – Badhuisstraat 222

Op zondag 15 maart is het weer jammen geblazen tijdens de traditionele jamsessie vanaf 15.30 uur, dit keer onder leiding van Michael Godinho. Meezingen of -spelen? Van harte welkom!

 

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

BOB (‘beste Bob Dylan tribute band van Nederland’, Peter Stoker index 2017) speelt op zaterdag 14 maart in het heropende Den Engel: Den Bengel! De band doet een genereuze greep uit honderden Bob Dylan songs van de afgelopen 50 jaar. Geef al dat materiaal aan zes podiumbeesten, waaronder de Scheveningse zanger Johan ter Schegget, en gitarist Boris Matekovic en het resultaat is een afwisselende en aanstekelijke act die geen moment verveelt en ook de niet-kenner aanspreekt. Zorg dat je om 15.00 uur klaar zit!

 

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

Donderdag 12 maart speelt de bekende singer-songwriter Arthur Ebeling vanaf 18.00 uur Rhythm & Happy-Blues met een jazzy sausje en verdeelt dat over eigen werk en verrassende covers. Een ‘Must See’! Elke vrijdag en zaterdag is het swingen vanaf 21.00 uur met huisband Blaze of Glory. Bandleider Emmanuel Assies (Crazy Pianos) speelt in wisselende samenstellingen, met daarin toetsenist Ruben Drenthe en bassist Louis Drenthe (zangeres Do) en drummer Yoran Vroom (Ladies of Soul met Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Glennis

 

De Pier

DJ Cassus start weer eens het weekend op De Pier in de serie Lighthouse Music Collective, en wel op vrijdag 13 maart vanaf 16.00 uur. Zaterdag 14 maart zijn de ‘2 Heeren’ weer op het Pierpodium te vinden om je de Saturday Grooves te geven. Zondag 15 maart is de formatie City Lights met Arie Spaans te uwer vermaak op het Pierpodium te vinden. Aanvang voor de ‘Grooves’ is 14.00 uur.

 

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van kwaliteit op het podium. Zondag 8 maart maakt de Haagse Jazz Club Session Band je zondag perfect met bekende muzikanten. Aanvang: 14.30 uur

 

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens.

 

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

In het café bij gitaarspecialist Max Guitar gaan jonge singer-songwriters elke zaterdag de strijd met elkaar aan tijdens de Open Mic-sessies. Deze sessies staan onder leiding van de Haagse gitarist Febby Tasiran. Zaterdag 14 maart om 13.00 ben je van harte welkom! Elke sessieperiode wordt afgesloten met een battle tussen alle winnaars op het grote podium van Max Guitar.

 

Big Bell Scheveningen – Strandweg 41 boulevard

Elk weekend op vrijdag en zaterdag gaan de dansschoenen aan als je in de Big Bell op de boulevard een heerlijke coverband naast je eten en je drankje krijgt. Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart drijft de formatie Escape de boel op met een karrevracht aan hits. Aanvang voor beide dagen is 20.00 uur.

 

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Elke zaterdag vertolkt Laurence Fish American Songbook, licht klassiek en jazz op de piano in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

 

STeam, Brasserie Palace, La Galleria Boulevard en La Galleria Kurhausplein
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. Ook wekelijks van vrijdag tot en met zondag live muziek van veelal Italiaanse bodem bij La Galleria Kurhausplein Aanvang is 18.30 uur en op zondag om 15.00 uur. Hetzelfde geldt voor La Galleria op de Boulevard (Strandweg 51) Ook dan begint de muziek vanaf 18.30 uur, maar op zondag al om 12.30 uur. En natuurlijk is er elke zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur vaste prik, jazz en pop onder het genot van de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade!

 

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.