Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

 

Club Lourdes (Kerk) Aan Zee – 2e Messstraat 108 – ingang concert: Berkenbosch Blokstraat 9a

Van 8 februari tot en met 8 maart 2020 is de Lourdeskerk opnieuw het toneel van Club Lourdes aan Zee, een erfenis van het themajaar Feest aan Zee 2018 – 200 jaar Scheveningen Bad en de gemeente en georganiseerd door Zuiderstrandtheater en Muzee Scheveningen. Je hebt de mogelijkheid om diverse voorstellingen te ervaren, waarin verbluffende magie, familiecircus, cabaret & comedy, swingende Wereldmuziek en een sprankelende ode aan de slapstick elkaar in een tijdelijke clubsetting afwisselen. Kwekers in de Kunst brengt op woensdag 4 en donderdag 5 maart hun voorstelling De Schipbreuk, een komische Nederlandse cantate op teksten van De Schoolmeester, het pseudoniem van de dichter Gerrit van de Linde. De Schipbreuk wordt gebracht door drie solisten, Theaterkoor Dario Fo en het projectkoor van ruim 100 man en vrouw. Aanvang: 20.30 uur. Zaterdag 7 maart is Club Lourdes het decor voor Dramtune van de Italiaanse Scheveninger Sandro Bruti. Speciaal voor de ‘Club’ verhuist hij zijn Casa Bruti Sessie naar de prachtige ambiance van de kerk. Vanaf 18.00 uur brengt Sandro traditionele Italiaanse gerechten, uitmuntende Whiskysoorten en Grappa én gipsymuziek uit Oost-Europa van multi-instrumentalist Tcha Limberger samen. Deze Belgische virtuoos bezorgt je samen met zijn trio een onvergetelijke en opzwepende avond vol Jazz, Manouche-nummers uit West-Europa en Gipsy-nummers uit heel Europa. Musica Lautareasca uit Roemenië, instrumentale versies van Russische liedjes, Magyar nota en Transylvanisch repertoire. Dit concert besluit tevens deze serie van Club Lourdes. Ons advies: bestel je kaarten snel via www.clublourdes.nl!

 

World Forum The Hague – Churchillplein 10

Het Scheveningse publiek kan komend weekend in het World Forum Theater genieten van een uniek concert, uitgevoerd door The Cavern Beatles: dé tributeband van The Beatles! Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart om 20.00 uur én zondag 8 maart om 14.30 uur schittert deze topformatie met alle beroemde song, zoals Please Please Me’, ‘Twist and Shout’, ‘Can’t Buy Me Love’, ‘Help!’, ‘Ticket to Ride’, ‘Michelle’, ‘All My Loving’ en ‘Hey Jude’. Niet alleen het uiterlijk maar ook hun stemmen en bewegingen lijken sprekend op die van de originele Fab Four. In een verbazingwekkend levensechte en twee uur durende show, presenteren The Cavern Beatles een werkelijk perfecte live-imitatie van een Beatles concert waarbij alle bekende songs voorbijkomen. Tot in de kleinste details streven de muzikanten perfectie na. Er worden zelfs originele retro VOX versterkers gebruikt voor het optimale effect en de artiesten dragen passende kleding. Dit maakt het concert een spectaculaire, authentieke en geloofwaardige reis terug in de tijd. Een must see voor de liefhebbers!  Koop je tickets nu via www.worldforum.nl/agenda/theater/the-cavern-beatles.

 

De Maatschappij – Keizerstraat 67

De gezworen broeders Eddie en Gary Belter spelen met gitaar en contrabas hun Folkabilly uit de sixties. Maar ook een weergaloze versie van Dolly Partons Jolene komt voorbij. Oftewel: rootsy rockabilly van de Buskin’ Belters woensdag 4 maart op het sfeervolle podium van De Maatschappij!

Aanvang 20.30 uur.

 

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58

Enemy of the State, een vijfkoppige Haagse band, speelt al heel wat jaartjes old school rock en zijn hard bezig om ook een mooi repertoire op te bouwen van eigen nummers. Eerst maar eens zaterdag 7 maart op het podium van concertzaal Saturnus, met in het voorprogramma Papercut.

Aanvang: 20.30 uur

 

Route 66 – Badhuisstraat 222

Op zondag 8 maart is het weer jammen geblazen tijdens de traditionele jamsessie vanaf 15.30 uur. Meezingen of -spelen? Van harte welkom!

 

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

Het duo John Burki & Tommy M. zet Den BEngel in vuur en vlam op zaterdag 7 maart. De mannen zorgen op akoestische gitaar en met saxofoon en zang voor een swingende en hete middag in het Statenkwartier van Scheveningen, middels een hele rits aan hits die aan je voorbijtrekken! Vanaf 15.30 uur sharp is het feest.

 

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

Award-winnend zanger en gitarist Robbert Fossen en ook award-winnend harmonicaspeler en zanger Thomas Toussaint vormen een ijzersterk duo dat klassieke Chicago Blues met veel diepgang ten gehore brengt en waarin hun beider specialismen worden uitgelicht. Doeltreffend gitaarspel, zang met een ongekende beleving, een steady kickdrum, aangevuld met verduiveld harmonicaspel. Schuif maar lekker aan op donderdag 5 maart vanaf 18.00 uur! Elke vrijdag en zaterdag is het swingen vanaf 21.00 uur met huisband Blaze of Glory. Bandleider Emmanuel Assies (Crazy Pianos) speelt in wisselende samenstellingen, met daarin toetsenist Ruben Drenthe en bassist Louis Drenthe (zangeres Do) en drummer Yoran Vroom (Ladies of Soul met Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Glennis Grace) Wij adviseren: reserveren!

 

Clubhuis ’t Spuigat – Kranenburgweg 160

Elke eerste zaterdag van de maand staat er in Clubhuis ’t Spuigat aan de Kranenburgweg 160 in de jachthaven een lekkere coverband te spelen. Op zaterdag 7 maart kan er weer lekker gedanst worden op de hits van Straight up Hogs. Aanvang: 20.30 uur

 

De Pier

DJ Prosciutto start weer eens het weekend op De Pier in de serie Lighthouse Music Collective, en wel op vrijdag 6 maart vanaf 16.00 uur. Zaterdag 7 maart zijn de ‘2 Heeren’ weer op het Pierpodium te vinden om je de Saturday Grooves te geven. Zondag 8 maart maakt DJ Friss het met zijn Sunday Grooves mooi af. Aanvang voor de ‘Grooves’ is 14.00 uur.

 

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van kwaliteit op het podium. Zondag 8 maart maakt Biggles Big Band je zondag helemaal goed met hun classics. Aanvang: 14.30 uur

 

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens. Op woensdag 4 maart is het zoals elke woensdag van de maand weer tijd voor de Wednesday Dinner Club. Wisselende gastzangers en -zangeressen treden speciaal voor je op, zoals deze keer de van haar deelname aan Idols en The Voice bekende Dewi Pechler. Aanvang is dan 19.30 uur.

 

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

In het café bij gitaarspecialist Max Guitar gaan jonge singer-songwriters elke zaterdag de strijd met elkaar aan tijdens de Open Mic-sessies. Deze sessies staan onder leiding van de Haagse gitarist Febby Tasiran. Zaterdag 7 maart om 13.00 ben je van harte welkom! Elke sessieperiode wordt afgesloten met een battle tussen alle winnaars op het grote podium van Max Guitar.

 

Encore By Simonis – Dr. Lelykade 5

Tijdens de thema-avond ‘Dining with the Stars’ op donderdag 5 maart zijn Lange Frans en zanger John West te gast om jou te entertainen tijdens de culinaire hoogstandjes van Encore. Aanvang is om 18.00 uur. Reserveer snel!

 

Big Bell Scheveningen – Strandweg 41 boulevard

Elk weekend op vrijdag en zaterdag gaan de dansschoenen aan als je in de Big Bell op de boulevard een heerlijke coverband naast je eten en je drankje krijgt. Vrijdag 5 en zaterdag 7 maart drijft de formatie Escape de boel op met een karrevracht aan hits. Aanvang voor beide dagen is 20.00 uur.

 

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Elke zaterdag vertolkt Laurence Fish American Songbook, licht klassiek en jazz op de piano in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

 

STeam, Brasserie Palace, La Galleria Boulevard en La Galleria Kurhausplein

Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. Ook wekelijks van vrijdag tot en met zondag live muziek van veelal Italiaanse bodem bij La Galleria Kurhausplein Aanvang is 18.30 uur en op zondag om 15.00 uur. Hetzelfde geldt voor La Galleria op de Boulevard (Strandweg 51) Ook dan begint de muziek vanaf 18.30 uur, maar op zondag al om 12.30 uur. En natuurlijk is er elke zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur vaste prik, jazz en pop onder het genot van de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade!

 

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.