HipFest en Talenten Aan Zee in één weekend

Talenten Aan Zee, het jaarlijkse talentontwikkelingsproject vol workshops, masterclasses en presentaties van YMCA en Popagenda Scheveningen, is onder de huidige Corona-omstandigheden uitgesmeerd over meerdere maanden van dit jaar. Hetzelfde geldt voor HipFest, normaalgesproken hét popfestival in Scheveningen-Dorp dat zo’n 4000 mensen op de been brengt. De finale hiervan vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 november in concertzaal Saturnus. De slotreeks van Talenten Aan Zee is te zien op zaterdag 28 november in De Oude Kerk. Bij alle voorstellingen mogen maximaal 30 bezoekers aanwezig zijn. De voorstellingen zijn voor de thuisblijvers te volgen via livestreams. Voor het gemak zet De Scheveninger beide programma’s op een rij.

 

Programma Talenten Aan Zee zaterdag 28 november

Een zeer diverse line-up met optredens van onder andere Nurlaila Karim, Ernst Daniël Smid & Céline Janssen, Jonny Boston en vele Scheveningse talenten.

 

11.00 – 11.15 uur: Het Haags Matrozenkoor

De concertklas van Het Haags Matrozenkoor zingt speciaal voor De Oude Kerk een schitterend Kerstrepertoire.

 

11.30 – 12.15 uur: Schevenings Talent – Blok 1

Leerlingen van YMCA-docenten Paul Istance (The Magic Mumble Jumble) en Leah Uijterlinde (Madhara) geven een presentatie met diverse popsongs op piano, gitaar en zang.

 

12.30 – 13.15 uur: Schevenings Talent – Blok 2

Leerlingen van YMCA-docenten Robin Dirksen (AVA NOVA) en Johnny Bruce Muller treden ook op met diverse popsongs op gitaar en zang. Zangeres Chloë, winnares van de Max Guitar Open Mic Battle, sluit met haar loepzuivere stem dit blok af.

 

13.30 – 14.00 uur: Schevenings Talent – Bandsessies

Bandsessies, het bandcoaching-project van Stichting Anton Constandse, levert topleerlingen Sharon Overkamp (Share!) en Els Wentholt (What Else) die eigen werk uitvoeren.

 

14.15 – 14.45 uur: Nurlaila Karim

Musicalster Nurlaila Karim (o.a. Miss Saigon, Les Misérables) treedt op. Een van haar songs zingt zij samen met leerling Ella Gülker van de Y-musical Theaterschool .

 

15.00 – 15.30 uur: Klassiek: Diana Byazarti & Jascha Bordon 

Concertvioliste Diana Byazarti en cellist Jascha Bordon brengen een programma dat bestaat uit licht klassiek/romantische composities van R. Glière en Händel-Halvorsen en Argentijnse Tango’s van C. Gardel. Diana, tevens docent bij YMCA, begeleidt drie van haar leerlingen. Leerlingen van Diana Meijer Dance & Showbizz Academy dansen een eigen choreografie op de Tango.

 

15.45 – 16.15 uur: Jonny Boston – Jazz & Gospel

Saxofonist, zanger en klarinettist Jonny Boston (o.a. Roy Hargrove en Jamie Cullum) geeft samen met pianiste Hanna Marieke een Jazz & Gospel performance. Leerlingen van Diana Meijer Dance maken ook hier hun opwachting.

16:30 – 17.00 uur: Céline Janssen & Ernst Daniël Smid

De zinderende apotheose wordt u aangeboden door niemand minder dan sopraan Céline Janssen en opera- en musicalzanger Ernst Daniël Smid. Een prachtig slot van Talenten Aan Zee in de mooie ambiance van De Oude Kerk.

 

Tickets of Livestream Talenten Aan Zee

Maximaal 30 bezoekers per voorstelling mogen aanwezig zijn. Reserveer gratis tickets https://forms.gle/BMBz33KovbNz6NMs9. Je wordt Coronaproof naar uw plek geleid. 15 minuten vóór aanvang van de voorstelling ben je welkom. De voorstellingen worden voor de thuisblijvers via een livestream uitgezonden. Lekker lui vanaf je bank kun je deze livestream volgen via de Facebookpagina’s van YMCA Scheveningen en Poppodium Aan Zee.

 

Locatie: De Oude Kerk aan de Keizerstraat 8.

 

Workshop ‘Poetry In Zpace’ | 13:00 – 14:00 – 15:00 uur

Op 28 november van 13:00 tot 16:00 uur worden er naast presentaties in de Oude Kerk ook elk uur drie interactieve gedichtenworkshops van Randolph Schwidder bij Studio 26 in de Keizerstraat 26 gegeven. In geluid, teken en gebaar, wordt het platte vlak of het geschreven woord verheven tot een bestaande vorm in meerdere dimensies. Daarna is er een rondleiding langs de tentoonstelling ‘Aarde mijn aarde’ door studio-eigenaar en kunstenares Kiek Bangert. De workshop en rondleiding duren samen ongeveer 50 minuten.

 

De Kraaien sluit HipFest 2020 af op zaterdag 28 november

 

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 november brandt het enige echte gratis popfestival in het hart van Scheveningen voor de zesde keer los. Dat gebeurt wel zittend in de concertzaal of via de livestream. Ja, het zijn bizarre en heftige tijden. De organisatie van HipFest is echter vastberaden om door te gaan. Juist nu, om muzikanten en mensen die in de cultuursector werkzaam zijn een hart onder de riem te steken. Maar ook voor de muziekliefhebbers, die veel te lang ‘zonder’ zitten. Ook op gebied van talentontwikkeling heeft het festival een gloednieuwe onderdelen toegevoegd. Alle optredens vinden plaats in Concertzaal Saturnus, Keizerstraat 58.

 

Programma

 

HipFest Dag 1 vrijdag 27 november

 

18:30 – 19:10 Josephine Odhil

Zangeres Josephine van Schaik (The Mysterons) brengt dromerige, mysterieuze sferen als ‘Josephine Odhil’. Geniet van hypnotiserende songs die je mee zullen nemen naar een wereld ver van hier.

 

19:40 – 20:20 TESSEL

De Indie-surf sound van TESSEL voert je mee op een golf van galmende gitaren, vuige drums en eigenwijze baslijnen. Een nostalgische trip langs songs over een Beach house, The Moon en Kids, vol gelaagde teksten en gerekte songstructuren.

 

20:45 – 21:30 Tousch

Tousch is een vierkoppige garagerock ’n roll formatie uit Den Haag, die niet misstaat als een onmiskenbare nieuwe entiteit in de Nederlandse underground gitaarscene. Frontvrouw Natousch Gerritsen (dochter van Golden Earring Rinus) geeft met haar supervette band een energieke, rauwe liveshow. 3VOOR12 VPRO noemde Tousch nu al een ‘must see’ act; zien is meemaken.

 

HipFest Dag 2 zaterdag 28 november

 

18:00 – 18:40 Bongloard

Fuzz gitaren, felle bassriffs en beukende drums. Met de harde garagerock van Bongloard is hier nog niet de helft over gezegd. Uit je plaat op je stoel dus!

 

19:20 – 20:00 45ACIDBABIES

Deze vuige, harde, ruige jonge honden met hun lekkere garage-electro-punkpop hebben al door heel Nederland zalen in de fik gezet. 45ACIDBABIES komt met invloeden uit meerdere hoeken nu Scheveningen verbluffen!

 

20:30 – 21:30 De Kraaien

Duister, gevaarlijk, uniek, hard, recht door zee, maar alles met een knipoog. De Haagse topact De Kraaien zal Saturnus laten trillen op z’n grondvesten. Zorg dan maar eens dat je blijft zitten! De superact zal ook nog special guests op het podium halen. En wat voor guests!

 

Zaterdagmiddag 28 november HipFest Talent Stage

Talentontwikkeling is een belangrijke pijler voor HipFest. Van 13.00 – 16.30 zijn er volop showcases van jonge talentvolle bands en singer-songwriters te zien zijn. HipFest gaat hiervoor de samenwerking aan met diverse muziekscholen, zoals YMCA Scheveningen, Ready to Play en Popschool Remco Visker. De Talent Stage wordt afgesloten door de goed aan de weg timmerende formatie Sunny Rays.

 

Blok 1
13:00 – 13:30 YMCA Bandcoaching: Moonfire & No justice
13:35 – 14:05 Zangkanjers Valentijn Twisk
14:10 – 14:40 Talenten Aan Zee: Wolf Johansson & Aina Qvist

 

Blok 2
14:55 – 15:25 Ready 2 Play: Papercut
15:30 – 15:50 Emma & Anne Roos
16:00 – 16:30 Sunny Rays

 

Tickets of Livestream

Voor het symbolische bedrag van 2 euri ben je erbij (max. 30 bezoekers per voorstelling) en word je vóór binnenkomst in de zaal ontvangen met een fles water, waarna je volledig Coronaproof naar je plek wordt geleid. Reserveer je tickets via:

 

https://popagendascheveningen.stager.nl/Hipfestday1/tickets

https://popagendascheveningen.stager.nl/Hipfestday2/tickets

https://popagendascheveningen.stager.nl/HipfestTalentStage/tickets

 

De thuisblijvers kijken via de livestream op Facebookpagina’s van HipFest en Popagenda Scheveningen. Altijd fijn als je geen live-ticket hebt!

 

Locatie: Concertzaal Saturnus, Keizerstraat 58.

 

HipTalks

Een nieuw onderdeel van HipFest is ‘HipTalks’. Deze serie is bedoeld als talentontwikkelingsproject en inspiratiesessie, waarbij bekende DJ’s, drummers en gitaristen hun grote kennis van het vak met liefde doorgeven aan (jonge) talenten. Zij geven de ultieme masterclass door met elkaar te praten over hun stijlen, technieken, carrières, de pure liefde voor hun vak, kenmerken van ‘hun geluid en producties’, materiaal en het belang van educatie om jezelf te verbeteren. HipTalks zal gefilmd worden als documentaire en later online gepubliceerd worden via social media. De eerste serie (DJ-edition) is inmiddels gefilmd met Charly Lownoise, Billy the Kit en Syzz.

What do you want to do ?

New mail