Four Horizons – 2000 drummers aan zee

Gratis toegang
09-09-2018
Scheveningen Bad
Aanvang: 14:00
festival
Wie herinnert zich nog 1000 drummers aan de Maas, het grote project van Cesar Zuiderwijk uit 1992? Vijftigduizend mensen waren in Rotterdam getuige van een spektakel van anderhalf uur. Nu, 26 jaar later, komt Cesar Zuiderwijk met een vergelijkbaar evenement, dat twee keer zo groot is: Four Horizons – 2000 drummers aan zee, op het strand van Scheveningen op zondag 9 september 2018 op het Noorderstrand van Scheveningen. 

Na het optreden tijdens de Wereldhavendagen in 1992 had Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk een droom, nog een recordpoging. Zijn Four Horizons-plan te realiseren wordt werkelijkheid in het feestjaar 200 jaar badplaats Scheveningen ! Met Four Horizons presenteert Zuiderwijk 4×500 drummers uit vier muzikale windrichtingen: 
  • Europa/VS (Noord): drumstellen, snaredrums en tamboerijn
  • Zuid-Amerika (Zuid): conga’s, surdo’s, timabales en cowbell
  • Azië (Oost): taiko’s, floortoms en bekken
  • Afrika (West): djembés, doundouns en shakers

Al die 2000 drummers gaat Cesar op zondag 9 september laten samenspelen op het Noorderstrand van Scheveningen bij het Havenhoofd. Dat wordt ongetwijfeld weer een record! Tijdens het programma zijn er speciale acts van onder meer Percossa, Slagerij Van Kampen, De Drumbassadors, Yamato Drumschool, Michael Schack en Drum Demons en mogelijk een nieuwe slagwerkgroep van Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst. Ook zullen er een aantal nationale en internationale topdrummers meespelen.

Aerobatics-piloot Frank Versteegh
Een van de hoogtepunten wordt een demo van aerobatics-piloot Frank Versteegh, die vliegt op muziek van de drummers op het strand. Er zullen de hele dag in Scheveningen en Den Haag drum- en percussiegroepen lopen: Schotse drummers, Basler-drummers, brassbands, sambagroepen en traditionele drumbands.

Meedoen aan dit spektakel?
Drummers kunnen mee doen aan dit waanzinnige spektakel. Je kan je individueel inschrijven, of je kan je als groep inschrijven als je in een percussiegroep, drumband, sambaschool, djembégroep of andersoortige groep zit. Meer info: https://www.2000drummersaanzee.nl/inschrijven/

Feest aan Zee
Precies 200 jaar geleden bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen, een klein houten huisje met vier badkuipen met zeewater. Zo ontstond de eerste badplaats van Nederland. De hele stad feest mee met festivals, exposities en voorstellingen Een tip van de sluier. De Volvo Ocean Race komt naar Den Haag en tijdens de World Championship Sand Sculpting verrijzen er 11 grote zandkunstwerken op het Lange Voorhout. Bekijk het programma vol festiviteiten op feestaanzee.nl. #feestaanzee