Food Truck Festival TREK

Gratis toegang
09-09-2018
Westbroekpark
Aanvang: 14:00
culinary

Food Truck Festival TREK maakt ieder jaar van het Westbroekpark in Den Haag één groot openluchtrestaurant. Het gratis toegankelijke foodevent weet vier dagen lang de smaakpapillen te prikkelen met allerlei lekkernijen: van oesters tot worst en van biologische frites tot vegetarisch eten. Tientallen mobiele keukens, verspreid over het Westbroekpark, serveren heerlijke gerechten en drankjes, bezoekers genieten aan tafels en in het gras van de avondzon, of slenteren van de ene foodtruck naar de andere. Ondertussen kan er op het festivalterrein genoten worden van livemuziek, een variëteit aan theater en ander vermaak, ook voor kinderen. Voor je lekkere trek, maar vooral ook voor de gezellige trek ben je dus aan het juiste adres bij Food Truck Festival TREK Den Haag!

BurgeRmeester
Na vier eerdere Haagse edities van Festival TREK, kunnen de inwoners van de hofstad ook dit jaar rekenen op de komst van het grootste foodfestival van Nederland. De ‘BurgeRmeester van TREK’ strijkt van donderdag 6 tot en met zondag 9 september met zijn gemeentehuis, kerk, theater, originele foodtrucks en diverse bars neer in het Westbroekpark. En sluit hiermee, zoals elk jaar het foodfestivalseizoen af in Den Haag. Bourgondiërs kunnen weer vier dagen lang genieten van het gevarieerde aanbod gerechten uit de leukste mobiele keukens, theater, kleinkunst en livemuziek.

Dankzij de ongedwongen sfeer, de grote verscheidenheid aan foodtrucks en het verrassende entertainment heeft Festival TREK een stevige positie verworven binnen het Nederlandse festivalseizoen. Het prachtig aangeklede Westbroekpark zorgt voor een ontspannen en uitnodigende setting, voor zowel jong als oud.

Dit seizoen zal de focus nog meer komen te liggen op de beleving. Festival TREK biedt een podium aan nieuw talent op het gebied van (klein)kunst en cultuur. Bezoekers kunnen op diverse locaties op het terrein genieten van bijzondere, intieme liveoptredens, verrassende elementen in de aankleding en ook op de verschillende terrassen zal het publiek weer op de wenken bediend worden.

Nieuw dit jaar is een groot semi-overdekt wijnterras, waar bezoekers per fles of glas kunnen genieten van meer dan 20 soorten wijn. Het brede scala aan mobiele festivalcateraars bereidt met liefde weer de lekkerste gerechten. Ook aan de kleinste bezoekers van TREK is gedacht met o.a. een kindertheater, kookworkshops, oud Hollandse spelletjes en oude kermisklassiekers. De avonden worden traditioneel afgesloten met de beste hits uit de 80’s, 90’s en 00’s.

Milieuvriendelijk festival
Food Truck Festival TREK Den Haag is gratis toegankelijk. Er wordt wel een vergoeding gevraagd voor een milieuvriendelijk hard-plastic glas. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers hiervoor een eenmalige bijdrage, waarna het festivalglas bij iedere bestelling kan worden afgegeven aan de bar voor een nieuw exemplaar bij het volgende drankje. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk.

Westbroekpark
Het Westbroekpark is één van de mooiste parken van Den Haag. Het park heeft grote speelweiden, vijvers en watergangen. Door de losstaande boomgroepen en de schilderachtige doorkijkjes doet het denken aan een Engels park. 

Bereikbaarheid 
Food Truck Festival TREK Den Haag vindt plaats in het Westbroekpark. Het Westbroekpark ligt tussen de Haagse binnenstad en Scheveningen strand. De hoofdingang van het Westbroekpark is aan de Kapelweg. Hier is een fietsenstalling aanwezig. Aan de Cremerweg is ook een ingang tot het park.
Het Westbroekpark is vanuit Den Haag centrum goed bereikbaar met tramlijn 9 die tijdens het foodfestival vervangen wordt door een bus. Vanaf Centraal Station doet die er ongeveer 15 minuten over. 
Met de auto volg je vanaf de snelweg de borden Scheveningen Bad tot je op de Nieuwe Parklaan bent aangekomen. Via zijstraat de Nieuwe Duinweg kom je bij de hoofdingang. Rondom het Westbroekpark geldt in de meeste straten betaald parkeren en maximale parkeerduur. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn gelegen op iets meer dan één kilometer: Parking Nieuwe Parklaan (Nieuwe Parklaan 248) en Parking Scheveningen Bad (Zwolsestraat 426).