Friday Night Jazz

Tickets €15.00
13-10-2017
Muzee Scheveningen
Aanvang: 18:30
jazz

Friday Night Jazz is de verzamelnaam voor een reeks optredens van top jazzmuzikanten, steeds in een wisselende samenstelling. Muzee Scheveningen verwelkomt op 13 oktober 2017 de volgende New Yorker in de New York-serie: vibrafonist Steve Nelson. Van hem wordt gezegd: ‘He soothes the senses and relaxes the soul’, dus dat belooft wat.
Hij wordt begeleid door Rob van Bavel op piano en Joris Teepe op contrabas. Hans Braber drumt. Kom een Big Apple sfeer proeven in het sfeervolle Scheveningse Muzee.

Steve Nelson
Steve Nelson (1954) woont en werkt momenteel in New York City, treedt regelmatig op met groten als Kenny Barron en Bobby Watson en heeft ook veel opgetreden met Mulgrew Miller, David ‘Fathead’ Newman, Johnny Griffin, and Jackie McLean. Hij heeft meer dan tien jaar deel uitgemaakt van Dave Holland’s quintet en big band. Steve Nelson is opgegroeid in Pittsburgh. Hij was een vroegtijdige schoolverlater en begon onder invloed van een vader van een van zijn vriendjes vibrafoon te spelen. Milt Jackson was hun grote voorbeeld en inspirator. Steve was toen 15. Vanaf die leeftijd was jazz spelen zijn grote passie. Hij had geen baan maar speelde de hele dag vibrafoon. Binnen twee jaar begon Steve op te treden en met succes. Hij werd aangenomen bij Rutgers University en haalde daar zijn bachelors en masters degree. Uiteindelijk ging hij naast zijn optredens ook lesgeven op Princeton. Steve treedt over de hele wereld op en heeft opnames gemaakt als leider van zijn eigen band.