The Analogues Let It Be: ABBEY ROAD

Tickets €49.00
07-01-2020
Zuiderstrandtheater
Aanvang: 19:00
popmusic

De rechtgeaarde Beatles-kenner weet dat het album Let It Be als laatste verscheen, maar dat de opnames voor Abbey Road de laatste studio-samenwerking waren voordat de band uit elkaar viel. Eigenlijk is Abbey Road dus het laatste album. Dat The Beatles nog één keer zo'n absoluut meesterwerk konden produceren, was mede de verdienste van de teruggekeerde (producer) George Martin en (technicus) Geoff Emerick. Maar ook op Let It Be staan een aantal fantastische nummers, die het zonder meer verdienen om meegenomen te worden in deze show.

Let It Be: ABBEY ROAD dus; een integrale uitvoering van Abbey Road, aangevuld met hoogtepunten van Let It Be. In ieder geval genoeg materiaal waarbij de hulptroepen (blazers, strijkers) en het volledige vintage instrumentarium opnieuw kunnen schitteren.

In principe completeren The Analogues met deze show hun missie: het integraal vertolken van alle ‘studio albums’ van The Beatles; de albums vanaf 1967 toen The Beatles zelf niet meer optraden. Deze muziek is door The Beatles zélf dus nooit live gespeeld.

Publiek en critici in binnen- en buitenland zijn unaniem enthousiast over het ongekend hoge niveau en de obsessieve aandacht voor muzikale details.

De pers over de vorige shows van The Analogues:

‘‘Beangstigend goed’ – De Volkskrant ****
‘Muzikaal spektakelstuk’ – Het Parool ****
‘Een magische ervaring’ – Vrij Nederland
'A musical wonder from Holland’ – Eastern Daily Press (UK)
Analogues blijven verbluffen. -- Het Parool
Het is een zegen dat zulke klassieke muziek zó goed kan worden gehoord. -- Dagblad van het Noorden *****
Hier wordt niet alleen schitterende muziek gespeeld maar er wordt een stukje muziekgeschiedenis herschreven. — Theaterparadijs *****
Waar voor je geld. — Nederlandse Beatles-fanclub

Op verzoek van de producent geldt voor deze voorstelling geen vroegboekkorting.