Festival Classique - Aïda aan Zee

Tickets €27.50
13-06-2019
Boulevard Scheveningen
Aanvang: 19:00
classicalmusic
Na het overweldigende succes van Carmina Burana brengt Festival Classique wederom een spectaculaire opera naar het Scheveningse strand: Aïda aan Zee. De strandopera wordt uitgevoerd door een speciaal hiervoor samengesteld projectkoor van maar liefst 300 zangers en zangeressen. 

Aïda aan Zee
Giuseppe Verdi schreef Aïda in 1871 en sindsdien is de opera een enorm succes. Speciaal voor Aïda aan Zee is een nieuwe versie gearrangeerd door Marijn van Prooijen. De lengte van de originele opera is daarbij teruggebracht van drie uur naar 75 minuten. Het verhaal blijft intact en kan zich meten met het origineel. De nieuwe versie bevat veel koorscènes, waaronder de beroemde en spectaculaire 'Triomfscene' waarin Radames in Egypte als held wordt onthaald na zijn overwinning op de Ethiopiërs.

Aïda aan Zee wordt geregisseerd door David Prins. De muziek wordt uitgevoerd door een 12-koppig orkest, bestaande uit een mix van een klassieke en moderne instrumenten, zoals strijkers, blazers, elektrische gitaren en een Foley artiest. Aïda aan Zee wordt geproduceerd door Festival Classique in samenwerking met Kwekers in de kunst en het Zuiderstrandtheater.