HipFest

Gratis toegang
06-04-2019
Keizerstraat
Aanvang: 16:00
festival
HipFest is een gratis popfestival in het hart van Scheveningen. Van 85:00 tot 03:00 uur barsten vijf horecagelegenheden in de Keizerstraat uit hun voegen door het muziekgeweld van vijfentwintig, hoofdzakelijk Haagse bands!

Meer livemuziek op Scheveningen
De organisatie van HipFest heeft een grote ambitie: meer livemuziek op Scheveningen. HipFest verbindt bands (divers aanbod van muziekstijlen) met horeca en vervult een grote behoefte van muziekliefhebbers. Bands krijgen een festivalpodium, de horeca ontvangt veel publiek en dit publiek wordt getrakteerd op muziek in vele stijlen. Daarbij speelt de aantrekking van een (nieuwe) doelgroep ten behoeve van De Keizerstraat, Scheveningen-Dorp een belangrijke rol.

Locaties
Onder andere de volgende (horeca)gelegenheden zijn festivalpodia tijdens HipFest:
  • Muziekcaf√© De Maatschappij - Keizerstraat 67¬†
  • Op Scheveningen - Keizerstraat 69
  • De Snoeshaen - Keizerstraat 97
  • Poppodium Saturnus - Keizerstraat 58
  • Jorplace Hostel - Keizerstraat 296
  • Meneer Chocola - Keizerstraat 124
Line-up
t.b.a.

Keizerstraat
De Keizerstraat is de oudste en meest historische winkelstraat van Scheveningen. De voormalige visserswoningen in en om deze knusse straat zorgen voor veel gezelligheid. Je vindt hier veel kleine winkels en eettentjes maar ook grote ketens, zoals Albert Heijn, HEMA en de Blokker. Kortom: een authentieke winkelstraat in Scheveningen-Dorp, waar je gezellig doorheen kunt slenteren richting boulevard maar ook prima alledaagse boodschappen kunt doen.

Bereikbaarheid
De Keizerstraat begint aan het einde van de Scheveningseweg en eindigt kort voor de boulevard. Met de auto is de winkelstraat makkelijk bereikbaar via de Scheveningseweg. Parkeren op straat is in Scheveningen vrijwel overal betaald; de dichtstbijzijnde parkeergarages zijn op 10 à 15 minuten loopafstand verwijderd. Het makkelijkst is de Keizerstraat met de tram te bereiken. Vanaf beide stations rijden er diverse trams en ook bussen richting Scheveningen-Dorp. Je kunt dan uitstappen in de Jurriaan Kokstraat of juist aan de boulevardkant. Vanaf het fietspad over de boulevard is de Keizerstraat overigens ook heel goed te bereiken.