Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen: week 19 2018

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: wie maakt het mooiste lied over Scheveningen?

In het kader van ‘Feest aan Zee – 200 jaar Scheveningen Bad’ organiseert Popagenda Scheveningen, in samenwerking met Café De Maatschappij in de Keizerstraat 67, ‘Het Schevenings Lied’ in het voorjaar van 2018 (elke woensdagavond t/m 30 mei). Vele Scheveningse en Haagse songwriters en bands zijn de uitdaging aangegaan om het mooiste lied over Scheveningen te schrijven. In het Nederlands of Engels. Wat doet het prachtige dorp aan de Noordzee met liedjesschrijvers? Heeft het hen inspiratie gegeven?

Oordeel zelf op woensdag 9 mei vanaf 20.30 uur tijdens de achtste voorronde van Het Schevenings Lied! De volgende artiesten strijden om een finaleplaats:

Kaatje Amok (Marloes Jager) – Scheveningen (Skiffa)
Lien Cornelissen – Ik Volg Je
Marcel van Rijn – Scheveningse Strand
Schevedingen – Seagull

3 deskundige juryleden én het publiek bepalen de winnaar, die automatisch doorstroomt naar de grote finale op woensdag 30 mei in de Oude Kerk in de Keizerstraat. De winnaar speelt op Parkpop op de People Stage van CultuurSchakel en wordt tevens overladen met een geweldig prijzenpakket. Bovendien worden de finaleliedjes in een professionele geluidsstudio opgenomen. Hiervan zal vervolgens een speciale albumrelease verschijnen voor 200 jaar Scheveningen-Bad. De winnaar krijgt ook nog eens een mooie videoclip, opgenomen in Scheveningen, en een fotosessie.

Restaurant Tasca: ‘An Audience With…’

Popagenda Scheveningen en Restaurant Tasca, Ankerstraat 2 presenteren: ‘An Audience With…’. 6 donderdagen met een onovertroffen 4-gangen keuzemenu, geserveerd op een bedje van smeuïge Haagse en Scheveningse artiesten. Met het duo Tessa van der Ham & Jasper Mol ontvang je op donderdag 10 mei als gast van Tasca een heerlijke mix van jazz, blues en pop van vroeger en nu in een eigen jasje. Tessa (Bill Baker’s Big Band, Sugartime – Vintage Close Harmony Combo en Tess ’n Jazz) laat haar loepzuivere stem galmen door Scheveningen-Dorp, aangespoord door haar vurige gitarist Jasper Mol. Reserveren is verplicht bij deze avonden: 070-2207161. Aanvang is om 19.00 uur. Op zaterdag 12 mei speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz. Aanvang dan is 19.30 uur.

Oude Kerk Scheveningen: Historisch Feest aan Zee

In samenwerking met Feest Aan Zee – 200 jaar Scheveningen Bad vindt op zaterdag 12 mei van 12:00 – 21:00 uur het Historisch Feest aan Zee plaats. Rondom de replica van de zeilwagen van Simon Stevin worden historische taferelen uitgebeeld en loop je strandfiguren in oude badkledij tegen het lijf. Live muziek mag tijdens een dergelijk feest natuurlijk niet ontbreken! Vanaf 15.00 spelen Haagse en Scheveningse artiesten op het buitenpodium voor de Oude Kerk (bij slecht weer binnen) in de Keizerstraat. Achtereenvolgens maken Acoustic Maniacs, Hollands Blauw, Hank & Cash (Remco Prins en Arie Spaans) en Kees Kingsize met Evert Willemstijn dit historische feest compleet!

Aloha Surf

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf, Strand Noord 2B, geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Op het moment van publicatie was nog niet bekend welke artiest op donderdag 10 mei optreedt. Maar ga er gerust vanuit dat je getrakteerd wordt op een muzikale verrassing. En vergeet niet van tevoren te reserveren!

Dramtune: Casa Bruti Session

Sandro Bruti krijgt het altijd voor elkaar met zijn Dramtune-Concept: Verse, Italiaanse specialiteiten uit eigen keuken, voortreffelijke Whisky’s en natuurlijk muziekgezelschappen uit alle windstreken. Op zaterdag 12 mei is de live muziek afkomstig uit zijn vaderland. Het duo Folk in Tuscia neemt je mee op een prachtige reis door het rijke Italiaanse landschap van folk- en Gypsy Jazzmuziek. Het muzikale tweetal bestaat uit zanger-gitarist Stefano Belardi and gitaarvirtuoos Giampaolo Radicati. Wij raden je aan om nog snel te reserveren via info@dramtune.com. De avond start om 18.00 uur in de Haarlemsestraat 20, hoek Harstenhoekweg.

Popodium Saturnus

Een heuse New Wave Tribute (Playing with old toys) staat er vrijdag 11 mei  vanaf 20.00 uur op het programma in Poppodium Saturnus, Keizerstraat 58. Niemand minder dan Suburbs (o.a. Arie Spaans), DJ Fancy en DJ Fred doen oude New Wave-tijden herleven! Op zaterdag 12 mei kunnen de metal fans hun hart ophalen in Scheveningen-Dorp. Mental Shift en Dead Wizard beuken van 20.30 tot ongeveer middernacht hun songs de zaal in. Niet te missen voor de liefhebbers!

Beachclub Indigo

Op Hemelvaartdag donderdag 10 mei staat een van de vetste live bands van het moment bij Beachclub Indigo aan het Zwarte Pad 65: Gallowstreet! De organisatie belooft een spectaculair optreden van deze twaalfkoppige brassband uit Amsterdam, die een mix van hiphop, funk, afrobeat en dance.speelt op blaas-en slaginstrumenten. Een must see! Tip: haal dat ticket snel online binnen nu het nog kan. Aanvang is om 20.00 uur.

De Pier

In de serie Lighthouse Music Collective is DJ MME Jeanette je gastvrouw achter de Wheels of Steel, op vrijdag 11 mei vanaf 16.00 uur op het Pierpodium. DJ Abstract Blond neemt het stokje van Jeanette over gedurende het weekend-evenement Summer of Love Market. Op zowel zaterdag 12 als zondag 13 mei trekt zij bijbehorende tunes uit haar draaitafels. Aanvang op beide dagen is 12.00 uur.

Brouwcafé De Hofnar

Het podium van Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28, goes USA deze lente! Rechtstreeks uit Austin, Texas komen Rachel Reese & Jesse LaFave de bezoekers van ‘Acoustic Harbour Sessions’ verblijden met hun lekkere Americana en covers. Rachel Reese promoot onder andere haar onlangs verschenen EP ‘Siren’. Begin zaterdagavond 12 mei goed in de 2e Binnenhaven met een keuze uit de menukaart en vanaf 20.30 uur live muziek!

Colorado Charlie Beachclub

Aan het Zwarte Pad 64 kun je weer terecht voor goede feesten bij Colorado Charlie Beachclub. Woensdag 9 mei ga je los bij het Pop-Up Strandfeest vanaf 16.00 uur en op zondag 13 mei geven Vaal (UK) en Lake Avalon een ‘Afterlife 4hour set at the beach’! Ook dan is de aanvang 16.00 uur.

Manta Beachclub

Het openingsfeest van Manta Beachclub, Zwarte Pad 57B, is er eentje om in te lijsten met live muziek van de band Sass Who!, vol met toppers als Jo de Roeck en John Aponno, en DJ Boy Boogie. Zet vrijdag 11 mei vanaf 16.30 uur in je agenda.

Whoosah Beachclub

Bij de SWF Sessions ligt de focus op dansen, plezier maken en genieten van de diepere house sound. Raak je hiervan opgewonden? Beter ga je dan op zondag 6 mei vanaf 16.00 uur naar Whoosah Beachclub aan het Zwarte Pad 66. De line-up wordt deze week bekendgemaakt!

Muzee Scheveningen

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Nederland en heeft de afgelopen jaren de Nederlanders kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij tourde met haar programma ‘Silêncio! de fado dwaalt door Rotterdam en Amsterdam’ langs alle uithoeken van de havenstad en van de hoofdstad en bereikte zo een groot publiek.
Met haar nieuwe album Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in. De bezoekers van Muzee Scheveningen mogen hiervan op zondag 13 mei in de Neptunusstraat 90-92 meegenieten. Aanvang is 15.30 uur.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 11 tot en met zondag 13 mei zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 12 mei, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.