Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: wie maakt het mooiste lied over Scheveningen?

In het kader van ‘Feest aan Zee – 200 jaar Scheveningen Bad’ organiseert Popagenda Scheveningen, in samenwerking met Muziekcafé De Maatschappij, ‘Het Schevenings Lied’ in het voorjaar van 2018 2018 (elke woensdagavond t/m 30 mei). Vele Scheveningse en Haagse songwriters en bands zijn de uitdaging aangegaan om het mooiste lied over Scheveningen te schrijven. In het Nederlands of Engels. Wat doet het prachtige dorp aan de Noordzee met liedjesschrijvers? Heeft het hen inspiratie gegeven?

Oordeel zelf op woensdag 21 maart vanaf 20.30 uur tijdens de eerste voorronde van Het Schevenings Lied! De volgende artiesten bijten de spits af op het podium van De Maatschappij:

Wim Akkermans – Scheveningse Zee
Anita Stevens – Bij eb en bij Vloed
Simon Bakker – Scheveningen Blues
Ad Tuijt & The Granddaddy’s – Schevenings Kroegje

3 deskundige juryleden én het publiek bepalen de winnaar, die automatisch doorstroomt naar de grote finale op woensdag 30 mei (op een nader te bepalen grote podiumlocatie). De winnaar speelt op Parkpop op de People Stage van CultuurSchakel en wordt tevens overladen met een geweldig prijzenpakket. Bovendien worden de finaleliedjes in een professionele geluidsstudio opnemen. Hiervan zal vervolgens een speciale albumrelease verschijnen voor 200 jaar Scheveningen-Bad. De winnaar krijgt ook nog eens een mooie videoclip, opgenomen in Scheveningen, en een fotosessie.

Aloha Surf

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Bij het ter perse gaan van dit weekblad was nog niet bekend welke act het podium Aloha Surf, Strand Noord 2B, op donderdag 22 maart gaat bevolken. Maar ga er gerust vanuit dat je kwaliteit geserveerd krijgt!

Poppodium Saturnus

Saturnus organiseert in 2018 een wedstrijd voor live bands. Bijzonder aan deze wedstrijd is dat behalve alle mogelijke muziekstijlen, ook andere kunstvormen zijn toegestaan tijdens de optreden. In 8 avonden, inclusief halve finales en finale, strijden in totaal 16 bands om The Collision of Arts-prijs. Deze strijd vergt veel van de creatieve vermogens van de bands. Nieuwsgierig? Kom zaterdag 24 maart om 20.30 uur voor alweer de vierde voorronde naar Saturnus in de Keizerstraat 58. Dan stappen de bands Old Man’s Riot, B.U.C., Ann My Dice en Voatdiac de ring in.

De Pier

Je zaterdag (24 maart) begint goed boven zee op De Pier. DJ Prosciutto draait hit-na-hit  tijdens de ‘Saturday Grooves’. Al vanaf 14.00 uur kun je lekker bewegen op die dansvloer. Geniet ervan!

Brouwcafé De Hofnar

Elke zaterdagavond is het muzikaal prijs met de ‘Acoustic Harbour Sessions’ in Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28. Het duo Aaron & Sietske (zang en gitaar) speelt vol overgave soul, jazz en pop. Zo worden bekende covers altijd in een nieuw jasje gestoken en klinkt er een zeer divers repertoire van old time jazz classics van bijvoorbeeld Dianne Reeves tot hits van nu, en van rising stars als bijvoorbeeld Lianne la Havas. Zangeres Sietske liet tijdens The Voice of Holland een hele goede indruk achter. Niet missen vanaf 20.30 uur!

Restaurant Tasca

Op zaterdag 24 maart speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 23 tot en met zondag 25 maart zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 24 maart, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.