Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij

In de serie ‘Live in De Maatschappij in wintertime’ gaat de intense zanger en gitarist Willem Bodhi weer tot het uiterste op het sfeervolle podium van De Maatschappij. Hij zet Scheveningen-Dorp in vuur en vlam met zijn pure muzikaliteit. Dat betekent: genieten! Aanvang in de Keizerstraat 67 is 21.00 uur. Let op: door ziekte van zanger Johan ter Schegget gaat het optreden van Bob helaas niet door! Dat optreden zal later dit jaar plaatsvinden.

Aloha Surf

Op de laatste winterdonderdag van het jaar, 15 maart, geniet je tijdens de ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ eerst van de speciale Aloha mosselen. Vanaf 18.30 mag je aanvallen. Daarna speelt singer-songwriter Wouter Rein zijn van sixties-vibes vergeven liedjes. Wouter vat het zelf zo samen: “zo’n liedje dat je op de fiets in je hoofd hebt en dat je tijdens de afwas mee loopt te fluiten. Haha, daar teken ik voor!” Zet ‘m in je agenda! Wel even reserveren, want vol is vol. Plaats van uitvoering: Aloha Surf, Strand Noord 2B.

Poppodium Saturnus

Saturnus organiseert in 2018 een wedstrijd voor live bands. Bijzonder aan deze wedstrijd is dat behalve alle mogelijke muziekstijlen, ook andere kunstvormen zijn toegestaan tijdens de optreden. In 8 avonden, inclusief halve finales en finale, strijden in totaal 16 bands om The Collision of Arts-prijs. Deze strijd vergt veel van de creatieve vermogens van de bands. Nieuwsgierig? Kom zaterdag 17 maart om 20.30 uur voor alweer de derde voorronde naar Saturnus in de Keizerstraat 58. Dan stappen de bands Urban Distortion, Mantis, Chérie van Gazelle en Marozia de ring in.

De Pier

Voor de beste DJ’s kun je wekelijks zeer goed terecht op De Pier. Komende vrijdag 16 maart begint je weekend zorgeloos met de serie Lighthouse Music Collective en DJ Cassus achter de draaitafels. Hij start in om 16.00 uur. De ‘Saturday Grooves’ worden op zaterdag 17 maart vanaf 14.00 uur met een chille vibe geserveerd door niemand minder dan DJ JUR. Geniet ervan!

Brouwcafé De Hofnar

Elke zaterdagavond, aan de kopse kant van de 2e Binnenhaven, vinden de ‘Acoustic Harbour Sessions’ plaats in Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28. De programmering heeft altijd een eigen gezicht met singer-songwriters solo of in een duo. Vaak met een diep-Amerikaanse inslag. Hetzij muzikanten uit Nederland, hetzij act uit de USA zelf. Op zaterdag 17 maart staat het muzikale project Tip Jar op het programma, bestaande uit het duo Bart de Win and Arianne Knegt. Hun nieuwste album ‘Gemstone Road’, opgenomen en geproduceerd in Texas, ontving lovende recensies. Niet missen vanaf 20.30 uur!

Dramtune: Casa Bruti Sessies

Na een welverdiende break zijn de vermaarde Casa Bruti Sessies van Stichting Dramtune weer terug in de Haarlemsestraat 20, hoek Harstenhoekweg! Dat betekent natuurlijk homemade, verse Italiaanse specialiteiten van Sandro en Natascha Bruti, vele gevarieerde whiskysoorten en prachtige live muziek uit internationale regio’s die wij hier in Nederland niet veel te zien krijgen. Op zondag 18 maart gaan de deuren van Casa Bruti open om 17.30 uur. 19.00 uur sharp start de eerste set van de ‘Irish Casa Bruti Session’ met vier charmante muzikanten uit het wilde westen van Ierland: Victor Alexander op accordeon, Fluitist Olcan Masterson, zangeres-harpiste Rose McCabe en zanger-gitarist Eamonn Loughran.

Café Tante Knier

Het is weer tijd voor een Hollandse Middag bij Café Tante Knier in de Keizerstraat 56. Lekker eten, drinken en vooral aan je trekken komen met de beste Hollandse zangers uit de regio. Op zondag 18 maart presenteer Tante Knier Manon Gregor. Haar vocale gasten zijn ook niet de minsten: Claudia Moods, Menzina Kaffa, Wesley Ponsen, Patricia Molhoek en Martin Tijn bezorgen je de gezelligste zondagmiddag van de maand! Aanvang is om 16.00 uur.

Restaurant Tasca

Op zaterdag 17 maart speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 16 tot en met zondag 18 maart zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 17 maart, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.