Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij

In de serie ‘Live in De Maatschappij in wintertime’ neemt dé Scheveningse artiest Pat Smith op woensdag 24 januari het podium van Muziekcafé De Maatschappij over. In deze barkoude donkere dagen speelt en draait Pat Scheveningen-Dorp naar tropische sferen met zijn ‘Jamaica Covers And Tunes All Night’. Beter mis je dit niet! Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals gewoonlijk rond 20.30 uur.

Aloha Surf

Genieten van huisgemaakte specialiteiten en live muziek genieten, dat is het winterconcept op de donderdagen van Aloha Surf, Strand Noord 2B: ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions & Food’! Op donderdag 25 januari vanaf 18.30 uur werk je een homemade pizza voor slechts 6 euri naar binnen, waarna je getrakteerd wordt op de dansbare en megaenergieke muziek van de Haagse band Left Alive. Wel even reserveren, want vol is vol.

John’s Inn

Ook in 2018 presenteert Popagenda Scheveningen elke laatste zaterdag van de maand ‘Live in de John’s Inn’. De helden van hun repertoire zijn niet meer onder ons, maar de band DownsideUp eert George Michael, David Bowie, Steely Dan, Al Jarreau en Michael Jackson met hart en ziel. En hoe! De live Soul & Funk covers van DownsideUp slepen je mee naar betere tijden. En dat gaat Café John’s Inn in Scheveningen-Noord op zaterdag 27 januari merken! Aanvang in de Gentsestraat 38 is 19:00 uur.

Hart Beach

Aan de Strandweg 3B weten ze ook wat feestvieren is. Hart Beach en Quiksilver presenteren op vrijdag 26 januari: Radical Times – The Freezing Edition, met live muziek van onder andere Klup Tropicana Soundsystem. Vanaf 21.00 brandt het los!

Lunchkamer Den Engel

Blues zoals het hoort, ‘Stripped to the bone’ – dat is het devies voor het optreden van Frankie B. Boy & Friends op zaterdag 27 januari in Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50. Het viertal start om 16.30.

Poppodium Saturnus

Op zaterdag 27 januari staat een heuse ‘Tribute Night’ geprogrammeerd in Poppodium Saturnus: Bob Dylan & Johnny Cash. De volgens velen beste Bob Dylan tributeband in ons land (met de Scheveningse rockzanger Johan ter Schegget in de gelederen) blaast het rijke oeuvre van de grootmeester nieuw leven in onder de kort maar krachtige naam BOB. Dat levert een afwisselende en aanstekelijke act op, die geen moment verveelt.  De Johnny Cash tributeband The Polman Project is ontstaan uit een gezamenlijke liefde voor de muziek van deze grootheid. Met veel liefde en plezier spelen zij songs van de welbekende American Recording albums. Mis dit niet in de Keizerstraat 58. De deuren gaan open om 20.30 uur.

De Pier

Dance, dance, dance op De Pier. Dan weet je het wel: de serie The Lighthouse Music Collective trapt het weekend af op vrijdag 26 januari vanaf 16.00 uur met DJ Cassus en DJ Lao Lao zorgt vanachter The Wheels of Steel voor de ‘Saturday Grooves’ op zaterdag 27 januari. Aanvang: 14.00 uur.

Brouwcafé De Hofnar

De muziek van Live Poets Society laat zich het best omschrijven als soepel in het gehoor liggende akoestische popmuziek op het grensvlak van blues, folk, soul en americana. Eigen muziek, maar stiekem glipt er ook wel een covertje doorheen van onder andere The Band en Bill Withers. Beleef de ‘Acoustic Harbour Sessions’ in Brouwcafé De Hofnar op zaterdag 27 januari mee. Aanvang aan de Dr. Lelykade 28 in de 2e Binnenhaven is zoals altijd om 20.30 uur.

Café Tante Knier (voorheen Barby’s Bar)

Het is feest op zaterdag 27 januari vanaf 20.30 uur in Café Tante Knier, Keizerstraat 56. Eerst een lekker hapje eten en daarna maak je je klaar voor niet de minsten in het zangersvak: Wesley de Bruin, Henna Grunholz en Henk Kersten treden vanavond op en maken het feestje compleet!

Max Guitar

Café Django van Max Guitar, Dr. Lelykade 12, is op zaterdag 27 januari weer het decor voor de Open Mic. Gitaarvirtuoos en sessieleider Febby Tasiran ontvangt gasten én muzikanten graag vanaf 12.00 uur!

Restaurant Tasca

Op zaterdag 27 januari speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 26 tot en met zondag 28 januari zoals gewoonlijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 27 januari, zoals altijd tussen 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.