Uniek concert Oude Kerk Keizerstraat: The High Kings (IRL)

Popagenda Scheveningen en 1900 Aan Zee presenteren op woensdag 29 november om 20.00 uur een uniek concert in de Oude Kerk van de Keizerstraat: The High Kings uit Ierland. Deze bijzondere locatie in het hart van Scheveningen, leent zicht bij uitstek als sfeervol podium voor de Ierse traditionele muziek die de bekendste ‘Irish folkband’ van dit moment ten gehore brengt. The High Kings zijn in Nederland in het kader van hun Europese tournee rondom de release van hun album Grace & Glory. Op 17 november 2017 verschijnt dit album in de Benelux (Sony/Celtic Collections).

Tickets

The High Kings doen zes shows in Benelux, waarvan er al drie uitverkocht zijn. Tickets voor deze eenmalige voorstelling in de Oude Kerk zijn verkrijgbaar via: https://popagendascheveningen.stager.nl/web/tickets/179424. De opstelling van het podium en de warme akoestiek van de Oude Kerk zorgen voor een intieme sfeer en een onuitwisbare ervaring!

The High Kings: The true heirs of Ireland’s folk heritage 
Ierland werd eeuwenlang geregeerd door high kings. Totdat in 1169 hun hegemonie tot een eind kwam. Daarna waren hun heldendaden alleen nog terug te vinden in de wereld van mythen, sagen en legenden. Tot 2008, toen Finbarr Clancy (lid van de legendarische Ierse ’60s band The Clancy Brothers), Martin Furey (zoon van jaren ’70 zanger Finbar Furey, die met The Fureys meerdere hits in Ierland scoorde), Brian Dunphy en Darren Holden (beiden uit Riverdance, met meer dan 25 miljoen bezoekers de meest succesvolle dansproductie wereldwijd) in Dublin The High Kings begonnen. Opgegroeid in de Ierse muzikale traditie, maar met recht en reden de nieuwe generatie van de Ierse traditionele muziek.

Bekendste Irish folk’n’roll band 
Op dit moment zijn The High Kings in eigen land zonder twijfel de bekendste Irish folkband. Meteen na hun eerste album kregen ze de titel Irish Folk Band Of The Year. Hun vier albums bereikten de platinum status en ze deden ontelbare televisieoptredens. In Ierland, maar ook in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hebben ze honderden uitverkochte optredens gegeven.

Fenomenale liveband
Tijdens hun energieke concerten maken The High Kings hun reputatie als een fenomenale liveband waar. The High Kings zijn bezielde multi-instrumentalisten, die samen meer dan dertien instrumenten bespelen. Op het repertoire staan eigen num­mers, bekende Ierse ballads in hun eigen stijl, en traditionele Ierse singalong. Publieksparticipatie is een must.

The High Kings | Woensdag 29 november 2017 | Aanvang: 20:00 uur | Einde: 22:00 uur | Keizerstraat 8 | Tickets: https://popagendascheveningen.stager.nl/web/tickets/179424 | info:  www.thehighkings.com | www.popagendascheveningen.nl | www.1900aanzee.nl