Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

Jazz in de Haven

Hét Jazz-evenement van Scheveningen, boordevol muziek van professionals en jong talent, is terug op de kop van de 2e Binnenhaven aan de Dr. Lelykade! Jazz in de Haven is een initiatief van ondernemers in de 2e Binnenhaven, maar wordt ondersteund (organisatie) door stichting Jazz in de Gracht. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september (aanvang voor beide dagen is 17.00 uur) treden onder meer Harrison Young (USA), het Bryony Burns Trio, MacAlistair, Simone Croes en Michael Eschauzier op. Naast de muziek kun je ook genieten van mooie foodtrucks en diverse specialiteiten van de deelnemende horeca. Check www.jazzindehaven.nl voor de volledige programmering.

De Maatschappij: Maatschappijpop

Van 13 september tot en met 20 december 2017 organiseert Popagenda Scheveningen in samenwerking met Café De Maatschappij de 2e editie van Maatschappijpop. Elke woensdag zitten muziekliefhebbers gebeiteld met meer dan 30 bands en singer-songwriters, die een duizelingwekkende mix van de genres Indie, Americana, pop, folk, funk en reggae serveren. Alle artiesten spelen eigen werk. Maatschappijpop biedt tevens een podium voor jong talent.

Maatschappijpop start op woensdag 13 september met intense Americana, Countrysoul en Rock van de bekende singer-songwriter Mitch Rivers en zijn band. De opwarming wordt verzorgd door Teddy Macrander, de helft van het goed aan de weg timmerende en talentvolle, Scheveningse, Something like Sunshine. De komende weken, tot diep in december dus, zijn er optredens van onder andere The Navigators, Belle of Louisville, Echotape (UK), Pyke en A Brighter Light geprogrammeerd. Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals gewoonlijk om 20.30 uur.

Dramtune: Casa Bruti Session

De vertrouwde ingrediënten zijn weer aanwezig bij de komende Casa Bruti Session van Dramtune: verse Italiaanse specialiteiten, de beste whiskysoorten en bijzondere muziek om door een ringetje te halen. Op zondag 17 september vanaf 16.30 verwelkomt gastheer Sandro Bruti je in de Haarlemsestraat 20 (hoek Harstenhoekweg) op de zijn bekende, hartelijke wijze. Het concert wordt uitgevoerd door de latin & jazzformatie Jazzentinean. Tickets, inclusief de culinaire hoogstandjes, kosten slechts 20 euro. Reserveren via info@dramtune.com wordt aangeraden, om niet achter het net te vissen!

Lunchkamer Den Engel en Rootz at the Harbour

Op zaterdag 16 september geniet je in Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 weer van topartiesten. Om 16.30 uur staat de formatie City Lights, met Scheveningen Arie Spaans en saxofonist Wouter Kiers in de gelederen, klaar op het sfeervolle podium. Ook op zaterdag 16 september, maar dan om 21.30 uur, ruim baan voor blues, rock en country covers van Acoustic Maniacs in Rootz at the Harbour, Dr. Lelykade 33. Zondag 17 september vanaf 16.00 is het weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’, met easy listening muziek van de singer-songwriterzusjes Saskia & Maaike Koele.

STeam
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september zoals gebruikelijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Naturel Beachclub

De zomer wordt bij Naturel Beachclub, Noorderstrand 2, op zaterdag 16 september uitgezwaaid met een big bang: ‘Naturel Summer Closing 2017’! Dekmantel, Young Marco, Bruxas en Resistance Orchestra bezorgen jou een extatisch gevoel op de dansvloer. Aanvang is 20.00 uur. Niet missen!

Whoosah Beachclub

In de danceserie ‘Whoosah by Day’ ga je op zondag 17 september vanaf 18.00 uit je koekenpan op een line-up die mogelijk gemaakt is door Creme Organization. Dit label heeft sinds zijn oprichting wereldwijde erkenning gekregen en is een bakermat geweest voor de West Coast Sound of Holland. Line-up aan het Zwarte Pad 66: I-F, DJ TLR, DJ Overdose en Secunda.

The Fat Mermaid

Vrijdag 15 september is het weer helemaal aan in The Fat Mermaid aan de strandweg  19. DJ’s Niek ta Mère & Andre Agressi geven je geen rust met hun soul, funk, House en tropical sets! Aanvang is 19.00 uur.

De Pier

In de serie Indian Summer Sounds op De Pier staat DJ Lao Lao achter de Wheels of Steel op zaterdag 16 september. Je kunt al de dansvloer op vanaf 14.00 uur.

Restaurant Tasca en Brasserie Palace

Pianist Laurence Fish zorgt op zaterdag 16 september met zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz voor een fijn avondje uit in Restaurant Tasca. Aanvang: 19.30 uur, reserveren is aangeraden. Ook op zaterdag 16 september, tussen 16.30 – 22.00 uur vaste prik, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Max Guitar

Muzikanten en muziekliefhebbers zijn zaterdag 16 september van 12.00 tot 17.00 uur meer dan welkom bij Max Guitar aan de Dr. Lelykade 12. Dan leidt het Scheveningse talentvolle duo Something like Sunshine weer de Sunshine Sessions. De vorige editie was een succes! Wil jij deze zaterdag meespelen? Stuur dan een e-mail naar sunshinesessions1@gmail.com.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.