Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij

In de serie ‘Live in De Maatschappij in summertime’ presenteert Popagenda Scheveningen op woensdag 2 augustus: Het Projectje! Het Projectje speelt akoestische covers en eigentijdse bewerkingen. Licht versterkt creëert de band een warm geluid voor een perfecte ambiance in het hart van Scheveningen: het podium van Muziekcafé De Maatschappij! Kom dus genieten van een drankje, een hapje en lekkere live muziek vanaf 20.30 in de Keizerstraat 67.

Lunchkamer Den Engel (in memoriam: Leo van der Scheer)

Muziek verbindt. Zeker wanneer een prachtige muzieklocatie als Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 door zware tijden gaat vanwege het overlijden (27 juli jl.) van eigenaar Leo van der Scheer. Leo was een gepassioneerd muziekliefhebber, die in korte tijd zijn lunchkamer uit liet groeien tot een muziekpodium waar ieder zichzelf respecterend Haagse muzikant gestaan wilde hebben. En daarvoor verdient hij het diepste respect. Zijn levenspartner Peggy Verlind kan alle steun van bezoekende muziekliefhebbers gebruiken op de reguliere zaterdag-sessies. Zaterdag 5 augustus wordt in ieder geval latin jazz geserveerd door de formatie Quiet Colours. Aanvang is 16.30 uur.

Dramtune: Casa Bruti Session

In de succesvolle serie Dramtune: Casa Bruti Session, Haarlemsestraat 20 (hoek Harstenhoekweg), is het weer bijzondere muziek en culinaire Italiaanse specialiteiten wat de klok staat. Zaterdag 5 augustus ga je genieten van twee Ierse masters: David Munnely op accordeon en de gitaarvirtuoos én singer-songwriter Shane McGowan. Dit unieke concert krijg je inclusief gerookte zalm, Italiaanse kaas, spaghetti en koffie met Italiaanse cake. Natuurlijk kun je ook als vanouds proeven van de vele whiskysoorten! Kaarten zijn verkrijgbaar voor slechts 20 euro. Aanvang is 18:00 uur. Reserveren via info@dramtune.com wordt aangeraden, om niet achter het net te vissen!

Rootz at the Harbour

Hits van de sixties tot nu krijg je op zaterdag 5 augustus vanaf 21.30 te horen, wanneer je Rootz at the Harbour aan de Dr. Lelykade 33 binnenkomt. Op het podium zorgt de formatie Acoustic Maniacs voor een swingende avond. Zondag 6 augustus vanaf 16.00 uur is het weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’ met dit keer singer-songwriter Lubna Rezzoug.

Barby’s Bar

Bij Barby’s Bar, Keizerstraat 56, kunnen liefhebbers van het Nederlands lied op zaterdag 5 augustus hun hart ophalen. Zanger Wim van Pol is om 20.00 uur ‘Live on Stage’ te bewonderen.

Whoosah Beachclub

Dance- en strandliefhebbers zijn natuurlijk te vinden bij Whoosah Beachclub, Zwarte Pad 66, op zondag 6 augustus. In de serie Give Soul Sundays at Whoosah krijg je als bezoeker niets minder dan ‘Quality-House’. In de line-up staan onder andere Luuk van Dijk en LYA & Lunoize. De party begint om 16.00 uur. Vóór 21.00 kom je gratis binnen.

Brouwcafé De Hofnar en STeam
Velen hebben Fabian al gehoord en gezien bij DWDD en De Beste Singer-Songwriter! Op zaterdag 5 augustus vanaf 20.30 uur speelt deze getalenteerde singer-songwriter, samen met bassist Martijn Willemsen, zijn mix tussen folk, hiphop, blues, americana en singer songwriter-pop op het podium van Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28. Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus  als vanouds de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

The Shore

The Shore, Strand Noord 2A, is een surfschool en ontmoetingsplek met een eigen eetgelegenheid, waar duurzaamheid centraal staat in de bedrijfsvoering: zonnepanelen voor de elektriciteit, zonneboilers voor de warme douches en uitsluitend biologische producten.  The Shore biedt een ontspannen mix van sportbeleving en cultuur met uitzicht op de golven en de voeten in het zand. Laat je zondag 6 augustus vanaf 19.00 uur verrassen door uitzonderlijke artiesten in een intieme setting tijdens ‘The Shore – Secret Summer Session. De mazzelaars die nog een kaartje kunnen bemachtigen zijn getuige van onder andere een primeurgig van Camiel Meiresonne (Son Mieux), die zijn nieuwe liedjes akoestisch ten gehore brengt.

De Pier

Zaterdag 5 augustus van 14.00 – 19.30 uur is het tijd voor Summer Sounds op De Pier! Het is weekend, en hoe kan je dat beter inluiden dan met een drankje in je hand, de zon in je gezicht op het bovendek en de bijbehorende ‘Summer Sounds’ van de huis-DJ’s. Wat dacht je van DJ Lao Lao? Genieten geblazen!

Beachclub Indigo

Bij Beachclub Indigo, Strandweg 65 aan het Zwarte Pad, is het tijd voor de jaarlijkse Guilty Pleasure: OH! SO ’90s. Alle hits uit de nineties vliegen je schaamteloos om de oren. En alsof dat niet genoeg is, heeft Indigo nog twee legends op het podium: DJ Jean en Deaf Rhymz! Scoor die tickets snel en je bent erbij op zaterdag 5 augustus 21.00 uur tot in de hele vroege uurtjes.

Restaurant Tasca en Brasserie Palace

De zanger-gitarist Gregory Michael speelt tijdens het diner in Restaurant Tasca, Ankerstraat 2, op woensdag 2 augustus ‘classic songs door de jaren heen’. Pianist Laurence Fish zorgt op zaterdag 5 augustus met zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz voor een fijn avondje uit. Aanvang: 19.30 uur, reserveren is aangeraden. Op zaterdag 5 augustus, tussen 16.30 – 22.00 uur vaste prik, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Schollenpop

Op zaterdag 5 augustus ontploft het Zuiderstrand door toedoen van de 21e editie van Schollenpop! Check de website voor de volledige programmering en het verslag elders in deze krant. Onder andere The Stangs, Danny Vera, Playground Zero en Jett Rebel betreden de podia. Het beroemde festival aan zee start om 13.00 uur. Niet missen dus!

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.